Keskiviikko 24.04.2024
Nimipäivät: Pertti, Albert, Altti

Tuuli:
 

Kaupunginhallitukselle esitetään suunnitteluvarauksen jatkamista Hämeensaaressa

Uudelleen rajattun alueeseen kuuluu muun muassa osa juuri aidan saanutta matkaparkkia. Alue sijoittuu uimahallille vievän Uimarintien ja Hämeensaarenkujan väliin. Kuva: Juha Reinikainen.

Hämeensaaren Kehitys Oy:n suunnittelualuevarausta Hämeensaaressa jatketaan kesäkuun 2024 loppuun saakka, mikäli Hämeenlinnan kaupunginhallitus maanantaina hyväksyy kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviaisen päätösesityksen.

Hämeensaaren kehittämishanketta esiteltiin medialle jo alkuvuonna 2019, edellisten kaupunginjohtajien Timo Kenakkalan ja Juha Isosuon kaudella. Tuolloin suunnitteluaineistossa keskeisessä osassa oli tapahtuma-areenan rakentaminen ja suurellisimmat visiot olisivat jättäneet alleen myös nykyisen K-Citymarketin kiinteistön. Rakentamisen oli määrä toteutua vuosien 2022 ja 2024 välillä.

Sittemmin suunnittelualuetta on rajattu pienemmäksi, idea monitoimiareenasta kuopattu ja varsinaista asumisen ja pysäköinnin toteutustapaa lähdetään vasta selvittämään. Jatkoaikahakemuksessa esiintyy edelleen alkuperäisten suunnittelijoiden, Sepos Oy:n ja Ilkka Kilpimaan nimi.

Uudelleen rajatussa suunnittelualueessa muun muassa tämän kuvan keskeiset rakennukset, etualan uimahalli ja taka-alan K-Citymarket, jäisivät ennalleen.

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.