Maanantai 22.04.2024
Nimipäivät: Alina

Tuuli:
 

Yrittäjän päivä saisi olla joka päivä

Hämeenlinnan Yrittäjät ja Hämeenlinnan kaupunki tempaisivat maanantaina valtakunnallisen Yrittäjän päivän kunniaksi toritapahtumalla. Yrittäjien paikallisyhdistyksen puheenjohtaja, Kaisan Kukan yrittäjä Annemari Kuvaja iloitsee siitä, että yrittäjähenkisyys on nykyään entistä vahvempi osa koko yhteiskuntaa.

? Yrittäjän päivä saisi olla joka päivä. Yrittäjähenkisyys on tullut jo kouluihin ja myös Hämeenlinnan kaupunki ottaa yrittäjät entistä avoimemmin mukaan suunnittelemaan kaupungin toimintaa, Kuvaja arvioi.

Hämeenlinnan Yrittäjien puheenjohtaja Annemari Kuvaja ja lavalla puhuneet Claudia Hirvonen, Iiris Jalava sekä Petra Steen toivat yrittäjyyden sanomaa Hämeenlinnan torille.

Hämeenlinnan Yrittäjien puheenjohtaja Annemari Kuvaja ja lavalla puhuneet lukiolaiset Claudia Hirvonen, Iiris Jalava sekä Petra Steen toivat yrittäjyyden sanomaa Hämeenlinnan torille.

Merkittävä osa yrittäjistä on yksinyrittäjiä, jotka muun muassa yrittäjäjärjestö pystyy kokoamaan yhteisen tekemisen äärelle.

? Kaupunkilaisten toivoisi myös käyttävän paikallisten yrittäjien palveluja eikä lähtevän muualle ostoksille, toivoo Kuvaja.

Kukkakauppiaana jo 23 vuotta toiminut Annemari Kuvaja on ehtinyt kasvattaa monta floristia ja on ollut myös valmistelemassa alan tutkinnon perusteita. Vuosikymmenten kuluessa työelämä on muuttanut luonnettaan.

? 24/7 on jo aika yleinen työn tekemisen muoto, eikä pelkästään yrittäjäsektorilla. Nuoret mieltävät aika hyvin, ettei työnteko ole enää kahdeksasta neljään tekemistä, vaan tavoitettavissa täytyy olla entistä paremmin.

Kaisan Kukka esimerkiksi on avoinna joka päivä ja se yhdessä Hämeenlinnan keskeisin sijainnin kanssa tuo Annemari Kuvajan mukaan paljon asiakkaita ostoksille muualtakin.

? Lisäksi haluamme olla yrittäjähenkisiä siinäkin mielessä, että osallistumme säännöllisesti oman alamme kilpailuihin ja tapahtumiin.

Torin esiintymislavalla puheenvuoron käyttäneet lukion yrittäjälinjalaiset Claudia Hirvonen, Iiris Jalava ja Petra Steen ovat kehittäneet työnhakusovellus Chamen, joka on lyhenne sanoista Challenge me. Haasteita lukiolaiset saavat opintojensa aikana muutenkin.

? Alkamassa on juuri yrittäjäkurssi, jossa perustamme yrityksen ja yritämme pyörittää sitä vuoden ajan, kertoi Petra Steen.

Yrittäjän päivää on vietetty vuosittain syyskuun 5. päivänä vuodesta 1997 alkaen.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.