Tiistai 28.03.2023
Nimipäivät: Armas
Hämeenlinna
Melkein selkeää
-3°C
Tuuli: 1 m/s NNE
 

LähiTapiola-ryhmän vahinkovakuutustoiminta kasvoi

LähiTapiola-ryhmän vahinkovakuutustoiminnan ensivakuutuksen maksutulo kasvoi vuoden 2016 ensimmäisellä puoliskolla 1,4 prosenttia 702,3 miljoonaan euroon (692,3 milj. e). Ryhmän vahinkovakuutustoiminnan liikevoitto oli 150,3 miljoonaa euroa (196,7 milj. e). Ryhmän vahinkovakuutustoiminnan kokonaistulos oli 158,0 miljoonaa euroa (191,5 milj. e).

Ryhmän yhdistetty kulusuhde ilman perustekorkokulua oli 87,2 prosenttia (93,7 %). Korvauskuluja pienensi katsauskaudella kertaluonteinen 15,8 miljoonan euron korvausvastuun purku liikennevakuutuksessa.

Ilman tätä erää yhdistetty kulusuhde olisi ollut 90,0 prosenttia. Vahinkovakuutusliiketoiminta käsittää LähiTapiola Vahinkovakuutusyhtiön ja 20 alueyhtiön yhteenlasketun tuloksen.

? LähiTapiola-ryhmän tulos ensimmäiseltä puolivuosikaudelta oli hyvä. Henkiyhtiön riskihenkivakuutus jatkaa kasvuaan. Onnistuimme hyvin myös lakisääteisen tapaturmavakuutuksen siirtoliikkeessä, sanoo pääjohtaja Erkki Moisander.

Moisander toteaa, että LähiTapiola-ryhmän vakavaraisuusasema oli uuden, vuoden 2016 alussa käyttöön otetun Solvenssi II -vakavaraisuussäännöstön mukaan vahva.

? LähiTapiola Vahinkoyhtiön vakavaraisuusasema eli yhtiön oman varallisuuden määrä suhteessa vakavaraisuusvaatimukseen oli lähes 2,5-kertainen ja alueyhtiöiden vakavaraisuusasemat olivat välillä 253?401 prosenttia. LähiTapiola Henkiyhtiön vakavaraisuusasema oli 162 prosenttia. Siten ryhmän vahinko- ja henkivakuutusyhtiöiden vakavaraisuutta voidaan pitää vahvana.

LähiTapiola jatkoi elämänturvastrategiansa mukaisesti toimialalaajennusta terveys- ja hyvinvointipalveluihin.

? LähiTapiolan vahinkovakuutus- ja henkiyhtiöt kasvattivat omistusosuuttaan Pihlajalinna Oyj:stä 23,42 prosenttiin. Haluamme tarjota jatkossa vakuuttamista täydentävänä palveluna asiakkaillemme yhä enemmän myös ennaltaehkäiseviä terveys- ja hyvinvointipalveluja.

Runsas vuosi sitten lanseeratun älyhenkivakuutuksen on ottanut jo yli 7.000 suomalaista. Kokonaisuuteen kuuluvat vakuutuksen lisäksi sähköinen terveystarkastus, itsevalmennusohjelmia sekä aktiivisuusranneke ja sovellus, jotka seuraavat hyvinvointitietoja.

? Älyhenkivakuutuksen hankkineille tehty kysely osoittaa, että vakuutus on vuodessa auttanut muuttamaan elintapoja terveemmiksi. Lähes 90 prosenttia kertoo parantaneensa elintapojaan.

? Lanseerasimme myös uuden lapsen vakavan sairauden vakuutuksen, joka turvaa perheen taloutta ja toimeentuloa, jos lapsi sairastuu vakavasti. LähiTapiola tarjoaa tämän turvan lapsiperheasiakkailleen maksutta ensimmäiseksi vuodeksi, Moisander jatkaa.

? LähiTapiola haluaa olla mukana tekemässä yhteiskunnasta turvallisemman ja terveemmän konkreettisilla teoilla, joita ovat lapsen vakavan sairauden vakuutuksen lisäksi muun muassa älyhenkivakuutus ja Sankarikoulutus-nimeä kantava ilmainen alkusammutuskoulutus.

  • LähiTapiola Vahinkoyhtiön katsauskauden liikevoitto oli 111,3 miljoonaa euroa (143,2 milj. e).  Kokonaistulos oli 104,1 miljoonaa euroa (115,9 milj. e).  Yhdistetty kulusuhde ilman perustekorkokulua oli 79,1 prosenttia (96,3 %). Ilman edellä mainittua kertaluonteista korvauskuluihin kirjattua erää yhdistetty kulusuhde olisi ollut 85,7 prosenttia.
  • LähiTapiola Henkiyhtiön liikevoitto oli 43,7 miljoonaa euroa (126,8 milj. e). Liikevoiton lasku on seurausta matalammista sijoitustuotoista. Kokonaistulos oli 47,3 miljoonaa euroa (89,7 milj. e).
  • LähiTapiola Varainhoito Oy:n katsauskauden tulos oli 2,0 miljoonaa euroa (2,5 milj. euroa).  LähiTapiola-rahastojen pääomat olivat 3,6 miljardia euroa (3,7 mrd. euroa).
  • LähiTapiola Kiinteistövarainhoito ?konsernin liikevoitto oli 1,8 miljoonaa euroa (1,9 milj. e).

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.