Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

VUODEN YRITTÄJÄ: Sukupolvenvaihdos mahdollistaa uuden luomisen

Hämeenlinnan vuoden yrittäjänä palkittu Timo Sollo johtaa rakennussaneerauksiin erikoistunutta perheyritystä. Kuva Jouni Lehtonen

Hämeenlinnan vuoden yrittäjänä palkittu Timo Sollo johtaa rakennussaneerauksiin erikoistunutta perheyritystä. Kuva Jouni Lehtonen

Hämeen Yrittäjät ja paikallisyhdistys Hämeenlinnan Yrittäjät palkitsivat Timo ja Teija Sollon Hämeenlinnan vuoden yrittäjinä. Ansiokkaasta ja tuloksia tuottavasta yritystoiminnasta myönnetty palkinto luovutettiin Kirvestyöt Timo Sollo Oy:n omistajille Hämeenlinnan Yrittäjäjuhlassa perjantaina Aulangolla.

Timo Sollon, 57, yhden miehen yrityksestä on 28 vuodessa kasvanut Kirvestyöt Timo Sollo Oy, hämeenlinnalainen korjausrakentamiseen erikoistunut perheyritys. Yritys työllistää 18 omaa työntekijää.

? Lisäksi työmailla työskentelee jatkuvasti myös eri alojen aliurakoitsijoita sekä harjoittelijoita oppilaitoksista ja kolmannen sektorin kautta, niin nuoria kuin vanhoja, yrittäjä selittää.

Kirvestyöt Timo Sollo Oy:n osakkaina ovat Timon lisäksi vaimo Teija ja lapset Joonas, Josefiina ja Julia. Timo Sollo on yrityksen tulevaisuudesta enemmän kuin tyytyväinen, sillä Joonas toimii jo täyspäiväisesti vetovastuussa hänen ja Teijan rinnalla. Julia ja Josefiina työskentelevät yrityksessä kesäisin, opiskelujensa lomassa. Sukupolvenvaihdos on käynnistetty ja etenee hyvää vauhtia.

? Tavoitteena on yrityksen uudistaminen Joonaksen, eli siis nuorten näkökulmasta ja että kaikille olisi töitä jatkossakin. Käynnistän mielelläni asioita, mutta tuntuu, että nyt vanhemmalla iällä tarvitsen jonkun joka vie ne loppuun, Timo Sollo perustelee.

Hän ei suinkaan aio jäädä kiikkustuoliin sukupolvenvaihdoksen myötä, virtaa kuulemma vielä löytyy loppukiriin. Kirittäjäksi hän perusti pari vuotta sitten toisen yrityksen, Sollon Kodit ja Kiinteistöt Oy:n.

Asuntotuotantoon ja kiinteistökehitykseen keskittyvä yritys on jo kunnostanut Poltinahon alueella liike- ja asuinkäyttöön vanhan sotilaskodin leipomon ja hevoskengittämön. Poltinahon Paukkulantielle on suunnitteilla yhden korttelin verran uusia koteja, joihin on luvassa paljon kauniita ja toimivia yksityiskohtia.

? Tarvitsen nykyisin aikaa hiilloksella oloon, mutta haluan päästä sieltä takaisin liekkeihin. Vastuuta jakamalla vapautuu aikaa ja kapasiteettia lähteä luomaan ja ideoimaan uutta Sollon Kodit ja Kiinteistöt -yrityksen toimintaa kehittämällä.

Hän iloitsee, että saa olla mukana kehittämässä Suomen vanhinta sisämaakaupunkia, Hämeenlinnaa. Kaupungissa riittää saneerattavaa ja myös uuden rakentamista.

? Me tarvitsemme tänne lisää asukkaita. Hämeenlinnan täytyy pysyä muuttovoittokuntana, se on fakta, yrittäjä linjaa.

Timo Sollosta välittyy kuva yrittäjänä, joka tekee asioita intohimoisesti ja suurella sydämellä. Maahanmuuttajien kotouttamiseenkin hänellä riittää innostusta.

? Meillä oli viime vuoden aikana harjoittelijoita kahdeksasta eri kansallisuudesta. Jaksot olivat joskus lyhyitä tutustumisia, mutta pidempiäkin aikoja vietettiin yhdessä. Nautin siitä, että saan auttaa ihmisiä. Se antaa voimia itsellekin.

Kirvestyöt Timo Sollo Oy

  • Perustettu: toiminimi 1988, Oy:ksi 1999
  • Osakkaat: Timo, Teija, Joonas, Josefiina ja Julia Sollo
  • Työntekijöitä: 18
  • Liikevaihto: 2,4 M? (2015)
  • Toimiala: Rakennussaneeraus
  • Toimialue: Kanta-Häme
  • Hämeenlinnan vuoden yrittäjä 2016

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.