Tiistai 25.06.2024
Nimipäivät: Uuno

Tuuli:
 

Maakuntahallitus huolissaan liikenteen alueellisten investointien pienuudesta

Hämeen maakuntahallitus antoi maanantaina Uudenmaan ELY-keskukselle lausuntonsa tienpidon ja liikenteen suunnitelmasta 2017?2020. Liiton näkemyksen mukaan Uudenmaan Ely-keskuksen vuotuinen rahoituskehys on alueen liikenne- ja asukasmäärään sekä taloudellisen toimeliaisuuteen nähden edelleen hyvin niukka.

Hämeen liitto on erittäin huolestunut muun muassa alueellisten investointien pienuudesta. Niitä ei lausunnon mukaan käytännössä juurikaan enää ole.

Maakuntahallitus painottaa Suomen kasvukäytävään liittyvien investointien tärkeyttä. Pääradan parantaminen on edellytys koko valtakunnan raideliikennepalvelujen parantamiselle kysyntää vastaavaksi ja myös lisäraiteisiin on varauduttava aina Tampereelle saakka.

Esiin nousee myös valtatie 10:n ruuhkautuminen jota lausunnon mukaan on estettävä parantamalla valtatien välityskykyä. Parannustyöt on käynnistettävä Hämeen liiton mukaan vaiheittain.

Ajankohtaisimpia ovat korjaustyöt Hämeenlinnan kantakaupungin alueella, kiireellisimpänä Katuman liittymän uusiminen. Valtatie 10 kantakaupungin alueella tulee toteuttaa kaupunkimaisesti taajamaympäristöön sopeuttaen, linjaa maakuntahallitus. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.