Maanantai 22.04.2024
Nimipäivät: Alina

Tuuli:
 

Uoman uuteen menuun luvassa paikallisia syksyn makuja

Jan Venäläinen, Joakim Parkkonen ja Can Mese ovat tyytyväisiä Uoman alkuun, mutta suunnittelevat koko ajan uutta.

Kaupunkilaisten suosioon nousseen Ravintola Uoman yrittäjäkolmikko Can Mese, Joakim Parkkonen ja Jan Venäläinen on paiskinut pitkiä päiviä.

? Yrittäjien paikallaolo ravintolan arjessa on kilpailuvaltti esimerkiksi ketjuravintoloihin nähden, sillä pääsemme suoraan kontaktiin asiakkaidemme kanssa, arvioi Parkkonen.

Ravintolan loppuviikot ovat olleet täyteen buukattuja. Niin lauantaille kuin sunnuntain brunsseillekaan ei ilman varausta juuri ole mahtunut. Myös lounge on lyönyt itsensä läpi.

? Lounge on alkanut toimia. Tulee niin kaveriporukoita kuin bisnestapaamisiakin, ja yleensä vähintään lasilliselle. Brunssin suosio on myös todella yllättänyt, kertoo Venäläinen.

Uuden menun Uoma ottaa käyttöön syyskuun 25. päivänä ja sitä ennen on vielä aika käydä korjaamassa syksyn viimeinen sato omalta kasvimaalta.

? Se on kolmas menumme ja käännämme tarjontaa vähän enemmän paikallisuuden suuntaan, syksy on muun muassa sienien ja riistan kulta-aikaa, Venäläinen kaavailee.

Parkkonen lisää, että alun suosioon ei aiota tuudittautua, vaan uusiutua jatkuvasti.

? Viinin kanssa ruokailu on suosittua ja jatkossa panostetaan lisää myös erikoisoluisiin. Ensi kesäksi laitamme myös terassia uusiksi, hän lupaa.

Syksyn mittaan ravintolan sisätiloissa on vielä määrä pitää paikallisten esiintyjien tähdittämiä tilaisuuksia.

? Pikkujoulujakin on jo varattu ja joulukuussa on päiviä, jolloin ravintola on varattu täyteen.

Joulun lähestyessä myös brunssin makumaailma muuttuu jouluisemmaksi. Samoin osaksi talven menua laaditaan kaksi pikkujoulumenua, suppeamman noin 40 euron hintaluokassa ja ylellisemmän hinnoiteltuna 50?60 euroon.

Edessä on siis vielä kiivaita kuukausia, mutta jouluviikon ravintoloitsijat aikovat levätä ja pitää ravintolan suljettuna. Ovet avataan taas uudenvuodenaattona, jolloin Uomassa otetaan porukalla vastaan uutta vuotta.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.