Tiistai 21.03.2023
Nimipäivät: Pentti
Hämeenlinna
Verrattain pilvistä
2°C
Tuuli: 4 m/s WNW
 

PIKKUJOULUT: Hällässä kabinetit varataan aina ensimmäisenä

Tässä kabinetissa on ruokaillut aikanaan myös presidentti Kekkonen, kertoo Urpo Nurmiranta. Onpa tila ollut myös “Irwin-pyhiinvaeltajien” käytössä.

Kellariravintola Hällässä on tänä vuonna nautittu elämästä ilman isoja remontteja, jotka ovat leimanneet edellisiä vuosia.

? Vuosi on ollut valoisampi kuin edellinen, vaikka remontit näkyvät vielä hetken, kiittelee ravintoloitsija Upi Nurmiranta.

Sisätiloissa on silti ehditty uusia suositun sellikabinetin seinät ja asiakkaiden wc-tilat. Kabinetteja tunnelmallisesta kellariravintolasta löytyykin eri kokoisille seurueille, niin 4, 6, 12 kuin 18-henkisillekin porukoille.

? Kuuden hengen kabinetissa ovat aterioineet muun muassa Kekkonen, Irwin ja Vexi Salmi. Noin kuukausi sitten neljän hengen porukka tuli Enontekiöltä varta vasten Irwin-retkelle ja kävi syömässä juuri kyseisessä kabinetissa, Nurmiranta kertoo.

Kabinetit myös varataan perinteisesti ensimmäisinä pikkujouluruokailijoille. Tarpeeksi suurille seurueille pikkujouluruoat katetaan buffana.

? Etukäteen tilaamalla tarjolle saa mitä vaan, Upi Nurmiranta lupaa.

Ruokalistaansa Hällä aikoo uusia aiempaa vähän useammin, sesonkien mukaan.

? Uusi lista julkaistaan luultavasti lokakuun lopulla. Nostalgialistalle nousee uutena Oopperaleipä, joka on uuden ravintolapäällikkömme Harri Uotilan suosikki, paljastaa ravintoloitsija.

Hällällä alkaa ensi vuonna 10. vuosi Nurmirannan komennossa. Seinät asettavat persoonallisessa Hällässä omat rajoitteensa muutoksille, mutta baaritiskiä on suunnitelmissa jatkaa huoneen päätyyn asti.

? Sillä saadaan baariin lisää avaruutta. Olemme tosin säilyneet aika lailla ruokapaikkana, juomaa saisi mennä enemmänkin.

Hällän pizzat ovat yksi kaupungin kestosuosikeista. Nurmiranta toteaa, että niitä menee kaikista annoksista peräti viidennes ilman isoa rummutustakin.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.