Tiistai 27.02.2024
Nimipäivät: Torsti

Tuuli:
 

ReskaRaflat: Intialaista ruokaa tuoreista raaka-aineista

Khushi Ram ja Naresh Gaonkar arvostavat laadukkaita raaka-aineita.

Khushi Ram ja Naresh Gaonkar arvostavat laadukkaita raaka-aineita.

Visamäessä vähän yli kuukauden ajan toiminut intialainen ravintola OM arvostaa hyviä ja tuoreita raaka-aineita.

? Käytämme vain tuoretta lihaa eikä lainkaan pakasteita. Aamu alkaa usein sillä, että astumme seitsemältä tukun ovesta sisään valitsemaan parhaat vihannekset, kertoo ravintoloitsija Naresh Gaonkar.

Täysliha, riisi ja tuoreet vihannekset ovatkin intialaisen ruokalistan pääainekset. Maustaminen on oma taiteenlajinsa, ja siinä pääasia ei ole tulisuus vaan maistuvuus. Maut syntyvät Gaonkarin ja kokki Khushi Ramin käsissä.

? Meillä ei käytetä valmiskastikkeita tai puolivalmisteita.

Naresh Gaonkar opiskeli hotelli- ja ravintola-alaa kotiosavaltiossaan Goassa. Espoossa hän ehti työskennellä alalla 12 vuotta.

? Täällä tarkkailin tilannetta pari vuotta. Kaupungin keskustasta ei tuntunut löytyvän oikeanlaista paikkaa ravintolalle. Tämä tuntui paremmalta vaihtoehdolta, kun lähellä ei ole kilpailijoita ja ympärillä on opiskelijoiden ansiosta paljon mahdollisia asiakkaita.

Hämeenlinnan ainoasta intialaisesta ravintolasta löytyy muun muassa kaupungin ainoa tandoori-uuni. Saunanpataa muistuttavassa, 500-asteiseksi lämpiävässä uunissa paistuvat niin leivät kuin lihatkin.

Gaonkar kertoo, että ravintola on löydetty heti hyvin.

? Arkisin tarjoilemme noin sata annosta, hän iloitsee.

Opiskelijoilla on iltapäivisin ravintolassa alennushinnat. OM:stä löytyy myös take away ?lista ja ravintolasta voi tilata tarjottavat vaikka kotikutsuillekin. Lauantaisin Visamäessä tarjoillaan brunssia. Vaikka tavoitteena on makujen harmonia, ei OM:ssä unohdeta myöskään tulisesta ruoasta pitäviä.

? Ruokiin saa myös enemmän tulisuutta, kunhan pyytää tilatessa, lupaa Gaonkar.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.