Torstai 25.07.2024
Nimipäivät: Jaakko, Jimi, Jaakob, Jaakoppi

Tuuli:
 

Lidl olisi Tavastilalle jättipotti

Lidlin myymälästä toivotaan uutta vetonaulaa kauppakeskus Tavastilalle. Yksi edellytys Lidlin tulolle on maksuton pysäköinti. Hämeenlinnan kaupunginhallitus päättikin hiljattain jatkaa neuvotteluja kauppakeskus Tavastilan eteläpuolisen parkkialueen vuokraamisesta Jenny ja Antti Wihurin rahastolle, joka omistaa kauppakeskuksen kiinteistön.

Lidlin tulo entisiin S-Marketin tiloihin piristäisi koko Tavastilaa.

Lidlin tulo entisiin S-Marketin tiloihin piristäisi koko Tavastilaa.

Neuvoteltava vuokrasopimus tuodaan erikseen kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi. Rahaston kiinteistöpäällikkö Jukka Lehmusvirta on optimistinen sen suhteen, että neuvottelut kaupungin kanssa etenevät ja entisiin S-Marketin tiloihin saadaan kaivattu vuokralainen.

? Uskoisin, että hyvinkin saatamme päästä yhteisymmärrykseen asiasta. Myymälätilan sijainti on kaiken lisäksi erittäin hyvä, kun se on suoraan kivijalassa eikä vaadi pitkää kuljeskelua sisätiloissa, hän toteaa.

Kaupunginhallitukselle asian toi tiedoksi elinkeinoyhtiö Linnan Kehityksen johtaja Ari Räsänen. Räsänen toteaa, että elinkeinopoliittisesti Lidlin merkitys olisi nykyisessä markkinatilanteessa vuokralaisena erityisen suuri, koska kauppa työllistäisi suoranaisesti 40 henkilöä ja välillisesti 60?70 henkilöä.

Räsäsen tekstissä todetaan myös, että keskustan ja kauppakeskuksen kehittymisen kannalta niin sanottu veturiyritys edesauttaa nykyisten yritysten säilymistä kauppakeskuksessa ja uusien sijoittumista sinne.

? Joitain neuvotteluja myös muiden mahdollisten vuokralaisten kanssa on käyty ja jos Lidl päättää tulla, aloitetaan uusia neuvotteluja. On selvää, että Lidl virkistäisi koko Tavastilaa ja sen ympäristöä. Se toisi kaupunkikeskustaan asiakkaita, jotka eivät muuten välttämättä täällä asioi, vahvistaa Jukka Lehmusvirta.

Kaupunki on ajanut keskustapysäköintiä tiukasti maksulliseksi ja yrittänyt ohjata pysäköintiä parkkitaloihin. Nähtäväksi jää, miten keskustan muut yrittäjät suhtautuvat tilanteeseen, jossa kaupungin omistaman alueen pysäköinti olisi ilmaista, vaikka kustannuksista vastaisikin ulkopuolinen toimija.

Juha Reinikainen

1 kommentti

  1. Yleinen mielipide:

    nyt hereillä asiantuntijat, kyllähän tässä on hyväveli-meininkiä. Tällä tavalla ohi esityslistojen muilutettavaan sopivia asioita päätettäväksi. Toivottavasti nyt joku pistää jarrua ja asia selvitetään kunnolla, joku valituskin voisi toimia

     

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.