Sunnuntai 19.05.2024
Nimipäivät: Emilia, Emma, Mila, Amalia, Emmi

Tuuli:
 

RAVINTOLAT: Mikko Ellala pyrkii avaamaan Pumppuhuoneen vapuksi

Ravintola Pumppuhuoneella tehdään perusteellista remonttia. Kantolassa, Sotkanrannan venesataman ja tapahtumapuiston naapurissa sijaitsevaa 74-vuotiasta rakennusta vuokraa nyt yrittäjä Mikko Ellala, jonka tavoitteena on saada ravintola uusine, lasitettuine terasseineen avattua vapuksi.

Mikko Ellala uskoo Pumppuhuoneen lunastavan paikkansa Kantolan tapahtumapuiston kupeessa.

? Ravintola tulee toimimaan alacarte-periaatteella vakituisin aukioloajoin ja listalta nostetaan aina yksi annos päivän lounasvaihtoehdoksi. Avaamisen ajankohta riippuu täysin siitä, saammeko terassilasit paikalleen vapuksi, Ellala kertoo.

Mikko Ellalalla on kokemusta sekä paikallisesta että rapakon takaisesta ravintolatyöstä, eli muun muassa Aulangolta ja omasta grillikioskista aina Floridaan asti. Vähittäiskaupan lihanleikkaajan ja palvelutiskin myyjän työtkin ovat miehelle tuttuja.

? Kun näin lehdestä, että tähän haetaan uutta yrittäjää, se tuntui aluksi mahdottomuudelta ja liian kovalta investoinnilta. Pian alkoi kuitenkin näyttää siltä, että onhan tämä toteutettavissa ja vein suunnitelmat Sotkanrannan Pekka Tammelalle.

Ellala tuli valituksi useamman kiinnostuneen joukosta. Edessä oli urakka, jonka loppusuora jo melkein häämöttää. Muun muassa keittiövälineistö kiiltelee uutuuttaan ja kaasulla lämpiävät liedet odottavat ensimmäisiä paistettavia ruokia.

? Listalta löytyy monipuolisesti kala-, liha-, kana- ja kasvisruokavaihtoehtoja ja myös lasten ehdotusten pohjalta tehty lastenlista, Ellala kertoo.

A-oikeudet uusi yrittäjä on saanut koko alueelle, eli myös terassille, saunoille ja minigolfradalle.

Vesijetin vuokrauksesta tulee yksi Pumppuhuoneen uutuuspalvelu.

Rantasaunan lisäksi Pumppuhuoneen rantaan tulee 25 henkilön ponttonisauna ja uutuutena vesijetin vuokrausmahdollisuus.

Mikko Ellala itse pystyy työskentelemään sekä baaritiskin takana että keittiössä, mutta yrityksen taustatyöt vievät oman aikansa ja ulkopuolistakin henkilökuntaa on jo ehditty rekrytoida. Pumppuhuoneesta Ellala ei kaavaile pelkkää sesonkiravintolaa.

? Aiomme olla auki myös ainakin seuraavan talven läpi, hän kertoo.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.