Lauantai 24.02.2024
Nimipäivät: Matti, Matias

Tuuli:
 

Ravintola OM: Suunnitteilla B-oikeudet ja ilta-aukiolo

Intialainen ruoka sai arvoisensa puitteet. Maistuvaa ruokaa, ei liian tulista, mutta silti hyvin maustettua. Uunituore naan-leipä on tosi hyvää. Ruokavaihtoehtoja on sopivasti. Palvelu on ystävällistä. Viihtyisä uusittu sisustus. Mukavaa vaihtelua lounaspaikkatarjontaan Hämeenlinnassa.

Tiina Väisänen ja Johanna Lindfors totesivat Ravintola OMin uusitun sisustuksen viihtyisäksi. Kuva: Miia Salminen

Tiina Väisänen ja Johanna Lindfors totesivat Ravintola OMin uusitun sisustuksen viihtyisäksi. Kuva: Miia Salminen

Näin kuvailee vasta uusittua intialaista Ravintolaa OM:ia Johanna Lindfors. Myös Tiina Väisäselle ravintolasta on tullut yksi suosikkipaikoista.

? Viihtyisä ravintola, jossa palvelu todella ystävällistä. Sopivan laaja valikoima lounaalle ja maukas, sopivan tulinen ruoka. Yksi omista lounasravintolasuosikeistani, hän kiteyttää.

Visamäessä sijaitseva OM sisustettiin uudelleen loka-marraskuun vaihteessa. Asiakaspaikkojen määrä lisääntyi 12:lla ja paikkoja on nyt kaikkiaan 64.

? Ruoka sai arvoisensa puitteet ja olemme saaneet uudistuksesta pelkästään positiivista palautetta, kertoo Satu Gaonkar.

Miehensä Naresh Gaonkarin kanssa OM:ia pyörittävä Satu kertoo, että uudistuksen myötä myös valmius järjestää yksityistilaisuuksia parani. Lisäpaikoilla vastataan toki myös jokapäiväisiin haasteisiin, sillä lounasasiakkaita ravintolassa käy nykyään päivittäin jo noin sata.

Pelkästään ulkokuorta ei ole ehostettu, sillä ravintolaan on palkattu uusi intialainen huippukokki.

? Hän on ollut kymmenen vuotta sitten vuoden Suomessa, joten tunsimme hänet ennestään. Viime vuodet hän on tehnyt vain konsultointia viiden tähden hotelleille, Satu Gaonkar sanoo.

Ruoka on se, jolla OM maineensa on luonut, ja ravintoloitsijoiden tavoitteena on yhä kehittää ruoan laatua intohimolla paremmaksi.

? Uudella kokilla haemme lisää erottuvuutta ja pidämme listan lyhyenä, jotta kaikki on varmasti tuoretta.

Satsaus osaamiseen on kannattanut; Naresh Gaonkar sanoo, että myös intialaiset asiakkaat ovat kertoneet huomanneensa eroja ruokalajien mauissa. Periaatteena kuitenkin on valmistaa suomalaiseen suuhun sopivaa ruokaa, ja ainakin Kirsi Häkkinen on tyytyväinen lopputulokseen.

? Ennen en ole ollut intialaisen ruoan ystävä, mutta OM:ssa ruoka ei ole ihan niin tulista, eli ruoka sopii suomalaiseen makuun, OM:ssa alusta asti säännöllisesti käynyt Kirsi kertoo.

Ravintola OMin ruoasta ja ravintolan tunnelmasta pitävät myös Kirsi Häkkinen ja Dalia Häggman. Kuva: Miia Salminen.

Ravintola OMin ruoasta ja ravintolan tunnelmasta pitävät myös Kirsi Häkkinen ja Dalia Häggman. Kuva: Miia Salminen

Kirsin seurassa lounastanut Dalia Häggman tykkää erityisesti siitä että ruoka tehdään itse, puhtaista, tuoreista raaka-aineista, ja ne myös maistuvat ruoassa.

Naisten mielestä uusi sisustus luo ravintolaan tyylikkään ja rauhallisen vaikutelman.

? Tunnelmallinen paikka entisen työpaikkaruokalan sijaan, he luonnehtivat.

OM:ille seuraava askel on aukiolojen laajentaminen perjantai- ja lauantai-iltoihin. Haussa ovat myös B-oikeudet, sillä monet kaipaavat intialaisen ruoan kyytipojaksi muutakin suunkostuketta kuin vettä.

Juha Reinikainen, Miia Salminen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.