Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

VALINNAT: Vaihtoehdottomuus kalvaa keskustayhdistyksen puheenjohtajaa

Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistyksen varsinainen syyskokous pidettiin tiistaina 10.11. LähiTapiolassa. Syyskokouksessa vahvistettiin toimintasuunnitelma, jäsenmaksut sekä tulo- ja menoarvio vuodelle 2016. Kokouksessa päätettiin, että jäsenmaksuja ei koroteta.

Puheenjohtajaksi vuodelle 2016 valittiin uudelleen Risto Pekola (Pekolan Liikenne Oy). Hallituksen jäseniksi valittiin Miikka Anttila (Tmi Kolmas Pyörä), Ismo Kivinen (Optikko Synsam Kivinen), Heikki Kokko (Laurell Oy), Annemari Kuvaja (Hämeenlinnan Kaisan Kukka Oy), Mervi Käki (Linnan Kehitys Oy), Ollipekka Laine (Kellokeskus Laine Oy), Jaakko Lindén (McDonald?s Hämeensaari), Karoliina Mäki-Kuutti (Hyperman Oy), Heikki Pakkanen (Hämeenlinnan Kirjakauppa Oy), Varpu Pöyry (Marks & Spencer), Hasse Renfeldt (Isännöinti Kuvaja Oy) ja Airi Salmi (Hämeenlinnan Keskikaupungin asukasyhdistys ry).

Pitkäaikainen puheenjohtaja Risto Pekola sanoo, että hänelle kyseessä on viimeinen vuosi puheenjohtajana. Yhdistyksen toiminta perustuu hänen mukaansa tiimeihin, joilla on varsin itsenäiset toimintavastuut.

Yhdyskuntalautakunta torppasi keväällä toriparkkiesityksen ja suuntasi katseen kohti linja-autoaseman seutua.

Yhdyskuntalautakunta torppasi keväällä toriparkkiesityksen ja suuntasi katseen kohti linja-autoaseman seutua. Kaupunkikeskustayhdistyksen puheenjohtajana jatkavan Risto Pekolan mukaan asukaspysäköinnin ongelmat ovat yksi keskustan kehittämisen tulpista.

Pekola uskoo, että Hämeenlinnan perinteisellä kaupunkikeskustalla on eloisa tulevaisuus, mutta muun muassa pysäköintiin liittyvät kaupungin päätökset harmittavat häntä.

? Jo nyt keskustassa on puute asukaspysäköinnin rasitepaikoista ja se on osaltaan tulppana lisärakentamiselle, toriparkin torppaamista ja siihen liittyvää vaihtoehdottomuutta pahoitteleva Pekola toteaa.

Yhdistys haluaa kuitenkin olla mukana kehittämässä keskustaa niin, että keskustan asukasmäärä lisääntyisi seuraavan 10 vuoden aikana 2.000:lla. Engelinrannan ja muiden pitkäaikaisempien hankkeiden lisäksi Pekola löisi löylyä pienempiin käytännön toimiin, joiden toteutuminen kuitenkin kestää hänen mielestään liian kauan virkamiesportaassa.

? Keskustan kaupallisesta kehittämisestä ja asiointipysäköinnistä puhutaan paljon, mutta kyllä keskustarakentamista on ensin tiivistettävä ja luotava liikkeille elinmahdollisuuksia, hän sanoo.

Hallituksen varajäseniksi valittiin Eeva Jauro (Kauppakeskus Goodman), Hanne-Leena Rajamäki (Cucurbita Oy), Markku Ruohomäki (Urheilulinna Oy) ja Tomi Virtanen (Linnan Kehitys Oy).

Yhdistyksen tilintarkastajana jatkaa vuonna 2016 Aulikki Vuorela HTM ja varatilintarkastajana Heikki Itkonen HTM.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.