Lauantai 18.05.2024
Nimipäivät: Erkki, Eero, Eerika, Eerik, Eerikki

Tuuli:
 

Rantala tarjoaa Lepaalla majoittuville lisää vaihtoehtoja

Lepaan Matkailun yrittäjä Sanna Grön pääsi jo sovittelemaan kalusteita Rantalaan.

Lepaan Kartanon pihapiirissä sijaitsevaan Rantahuvila Rantalaan remontoidaan parhaillaan uusia majoitustiloja. HAMKin henkilökunnan asuntoina aiemmin palvellut rakennus muuntuu kymmenen vuodetta tarjoavaksi majoitustilaksi, jossa yksityishenkilöitä voi yöpyä enimmillään 16 ja kokousvieraita 10.

? Saunoja rakennukseen ei tule, mutta kartanon saunalle ja rantasaunalle voi varata vuoroja, Lepaan Matkailun yrittäjä Sanna Grön kertoo.

Rakennus jakautuu Iso-Rantalaan ja Pikku-Rantalaan. Tiloissa on myös pienet keittiöt, joissa majoittujien toiveiden mukaan voidaan järjestää esimerkiksi kokkauskursseja.

? Rantalan on määrä olla käytössä toukokuun alkupuolella, kertoo Grön.

Majoitustiloja on lähistöllä enemmänkin, Toimelasta löytyy kuusi isoa huonetta ja kartanolta saunallinen sviitti.

? Kokouksia varten vuokraamme kartanon lisäksi auditoriota. Opistorakennukseen tulee kolme kokoustilaa ja se on viimeistelyä vaille valmis.

Rantasaunalta avautu messevät näkymät jäistä vapautuneelle Lepaanvirralle.

Lepaan Kartanon miljöö on viime aikoina elävöitynyt myös muun muassa Kartanoteatterin ansiosta. Äitienpäivänä kartanolla järjestetään kaksi kattausta joita ennen tarjolla on musiikkia lasikuistilla. Kattausten välissä, kello 13.30?14.30 lounastajat voivat osallistua maksuttomalle kartano- ja puutarhakierrokselle.

? Kesällä sunnuntaibuffa jää tauolle muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta ja viikon vakituiseksi varmaksi aukiolopäiväksi kesä?elokuussa tulee tiistai, jolloin tarjoamme kartanobuffetia. Muuten emme ole avoinna ihan joka päivä vaan tilauksesta ja kun olemme auki, olemme samalla avoinna kaikille asiakkaille, Grön kertoo.

Aurinko on vihdoin alkanut tosissaan lämmittää huhtikuun puolivälissä ja se saa monet miettimään kesän juhlajärjestelyjä.

? Kun aurinko alkaa paistaa, alkaa myös puhelin soida tiiviimmin. Meillä on kesän mittaan paljon tilaisuuksia, mutta aniharvoin niin yksityisiä tilaisuuksia, että koko kartano olisi varattuna.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.