Torstai 20.06.2024
Nimipäivät: Into

Tuuli:
 

Makujen kirjoa suomalaisille miksattuna

Päivi Tervapuron hymy ei hyydy, vaikka lounasaika on kiireisimmillään.

Päivi Tervapuron hymy ei hyydy, vaikka lounasaika on kiireisimmillään.

Keittiön ovi avautuu salin puolelle ja tarjoilija Päivi Tervapuro kantaa pöytään hymyillen burrito-annokset, joissa täytteenä on kotimaista naudanlihaa. Lounasajan positiivinen kuhina, meksikolainen tunnelma musiikkeineen ja huoliteltuine sisustuksineen saa kruunukseen sen, mitä Cantina Fiestan asiakkaat ovat tulleet hakemaan:

? Texmexiä pitää miksata suomalaiseen makuun. Listalta löytyy makujen kirjoa ja tulisuutta saa pyydettäessä. Lähiruokateema on myös pinnalla, tarjolla on muun muassa burgereita joissa liha on Hattulassa kasvaneesta karjasta ja sämpylät on leivottu myös Hattulassa, yrittäjä Kari Raatikainen kertoo.

Cantina Fiesta ja saman katon alla toimiva thaimaalainen ravintola Sabai Sabai ovat Raatikaisen ja Pekka Pervitinin yhteinen luomus. Yrittäjät ovat saaneet ravintolansa lupaavaan lentoon.

? Olemme tosi tyytyväisiä tammikuuhun, se on näyttänyt, että tässä kauppakeskuksen kyljessä ja toisaalta Reskan päädyssä on mahdollisuuksia vaikka mihin, Pervitin kiittelee.

Esimerkkinä tästä miehet kertovat, että moni poikkeaa ruokailemassa tai siemaisemassa tuopin rauhoittuakseen kauppakeskuksessa shoppailun lomassa. Ne, joille etniset keittiöt eivät ennestään ole tuttuja, yllättyvät usein tarjonnan monipuolisuudesta.

? Iäkkäämmätkin ihmiset ovat löytäneet meidät. Vaikka ensin ollaan epäileväisiä siitä, löytyykö listalta mitään itselle sopivaa, äkkiä ollaankin vakioasiakkaita, Raatikainen naurahtaa.

Aiemmin ravintoloita naapureina Sibeliuksenkadulla pyörittäessään miehet huomasivat, että ajatukset Hämeenlinnan ravintolaskenen tulevaisuudesta kohtasivat.

? Aloimme pohtia yhteistyötä ja tässä ollaan, kuusi vuotta sen jälkeen kun ensimmäisen kerran otimme yhteyttä NCC:hen, Pervitin kertoo.

Kari Raatikainen (vas.) ja Pekka Pervitin idän sekä lännen kohtauspisteessä, ravintolan lounaskabinetissa.

Kari Raatikainen (vas.) ja Pekka Pervitin idän sekä lännen kohtauspisteessä, ravintolan lounaskabinetissa.

Vaikka odotus ja valmistelu on ollut pitkäjänteistä, kertovat myös Goodmanin Wokki Corneria pyörittävät kumppanukset muuten olevansa kuin luotuja itsenäisen yrittäjän vapauteen.

? Laitamme mielellämme ideat heti käytäntöön, kuvailee yli 20-vuotisen ravintolaesimiehen kokemuksen omaava Raatikainen.

Vapautuneisuutta tekemiseen on selvästi tuonut myös se, että yrittäjät ovat saaneet ravintoloihinsa töihin ennestään hyviksi tietämiään ammattilaisia. Kun Sabain keittiöstä vastaa Pekan puoliso Goy, eli Yanee Pervitin, puhutaan thaimaalaisen keittiön huippuosaamisesta.

? Kalaan, vähärasvaiseen lihaan ja kasviksiin pohjautuvat thaimaalaiset ruoat sopivat myös aktiivisesti treenaavien ruokavalioon ja urheiluseuratkin ovat olleet meihin yhteydessä. Uskon myös, että takeaway-myynti tulee nousemaan täällä vielä huomattavasti, kun sana leviää, Pervitin sanoo.

Myös lounastajat ovat jo löytäneet listalounasta tarjoavan Cantina Fiestan ja Thaimaalta tuoksuvalla buffetilla ylpeilevän Sabai Sabain. Idän ja lännen kohtauspisteessä, eli pian lopullisen ilmeensä saavassa lounaskabinetissa ravintolasalien välimaastossa istuvat yrittäjät Pekka Pervitin ja Kari Raatikainen vaikuttavat silti vasta päässeen käyntiin.

? Kesäkuussa saamme 150-paikkaisen ulkoravintolan. Olemme kauppakeskuksen ainoa ravintola jolla on ruoan ulkotarjoilu ja tavoitteena on saada aikaan ainakin wokkikokkausta ulos pihalle, Raatikainen visioi.

Ravintolat eivät järjestä massiivista avajaistapahtumaa, mutta lauantaina 7.2. pidetään kuitenkin Open Day, jolloin juhlitaan ruoka- ja juomatarjoilulla. Viihteestä vastaa Esa Eloranta.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.