Sunnuntai 24.09.2023
Nimipäivät: Alvar, Auno

Tuuli:
 

Oman näköistä täydellä sydämellä

Kahden Cafe Kukko ?kahvilan yrittäjä Tanja Kukko muistaa vielä hetken, jolloin kauppakeskus Tavastilan delegaatio kävi esittämässä, että Palokunnankadun lisäksi Kukolla voisi olla kahvila myös kauppakeskuksessa.

? Miikka Anttila oli jo silloin mukana pyytämässä meitä tuolloin tyhjillään olleeseen liiketilaan, Tanja kertoo.

Miikka Anttila ja Tanja Kukko tuntevat toisensa ja Tavastilan jo vuosien ajalta. Kauppakeskuksen hyvä yhteishenki miellyttää molempia.

Miikka Anttila ja Tanja Kukko tuntevat toisensa ja Tavastilan jo vuosien ajalta. Kauppakeskuksen hyvä yhteishenki miellyttää molempia.

Nyt Cafe Kukko on toiminut Tavastilassa jo viisi vuotta. Kahvilan pöydässä Tanjaa vastapäätä istuva Miikka puolestaan vetää nykyisin Tavastilan markkinointia ja on myös tuore Vuoden tavastilalainen.

? Kahvila on koko tämän talon sydän, tässä kohdataan ihmisiä ja tästä haetaan ruoat, Miikka Anttila luonnehtii.

Palokunnankadulla jo 15 vuotta toiminut Cafe Kukko oli myös yksi Reskan viimevuotisen kahvilaäänestyksen kärkinimistä. Tanja Kukko sanoo, että kiitoksen saaminen tavalla tai toisella tekee yrittäjällekin hyvää.

Ilon aiheita hän löytää myös työllistämisestä, jota monet yrittäjät nykyisin tuntuvat pelkäävän.

? Meillä on ollut aina onni saada hyviä ja vastuullisia työntekijöitä. Esimerkiksi viime syksynä aloittaneista nuorista työntekijöistämme löytyy positiivisia esimerkkejä.

Kahvilayrittäjän arkea Kukko ei muutenkaan juuri moiti, vaikka alan tarjonta ja kilpailu kaupungissa onkin lisääntynyt.

? Goodman on sikäli äärettömän hyvä juttu, että se saa hämeenlinnalaiset pysymään paremmin täällä.

Yrittäjänä viihtyy myös Anttila, joka markkinoi ja tiedottaa laajalla skaalalla.

? Yrittäjyys on elämäntapa. On niitä hetkiä jolloin ajattelee, että mikä tahansa muu ura olisi ollut järkevämpi valinta, mutta sitä paremmalta tuntuu, kun on vaikeudet selättänyt.

Tavastilassa kohtaavat monet itsenäiset yrittäjät, joiden ideoinnista on myös syntynyt moni huikea tapahtuma.

? Tavastilan budjetit eivät ehkä ole suuret, mutta se mitä tehdään, on omaa. Muotinäytöksiä ja vastaavia tapahtumia on tehty käsittämättömällä innolla, Tanja Kukko sanoo.

Miikka Anttilaa hän kuvailee henkilöksi, joka ajattelee kauppakeskuksen yrityksiä kuin sitoutunut työntekijä.

? Hän haluaa, että meillä on asiakkaita ja että meillä menee hyvin. Ihan kuin tämä olisi Miikan yritys, Tanja naurahtaa.

? Tämä ei ole mikään kylmä laitos, vahvistaa Anttila itsekin.

Anttila puolestaan kuvailee Tanja Kukkoa yrittäjäksi, joka idean saatuaan ottaa heti yhteyttä.

? Parasta täällä onkin, että yrittäjät käyvät keskenään vaihtamassa mielipiteitä. Suurin osa päivän tunneista kuitenkin kuluu täällä, Anttila pohtii.

Pimeän kaupan iltaan Tavastilassa valmistaudutaan ketään unohtamatta, mutta erityisellä halulla huomioida ohjelmassa lapsiperheet. Kuvataanpa Tavastilassa perjantaina 13.2. myös Tuomo Salmelaisen musiikkivideota ja artisti esittää kauppakeskuksen lavallakin muutaman kappaleen.

? Kaikkien keskustan yritysten yhteistempaus on se, millä väki saadaan liikkeelle ja mikä parhaiten hyödyttää jokaista yritystä, Tanja uskoo.

? Kunpa samaa intoa kierrellä kaikissa keskustan liikkeissä löytyisi muulloinkin kuin Pimeän kaupan iltana, toivoo Anttila.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.