Tiistai 25.06.2024
Nimipäivät: Uuno

Tuuli:
 

LiikuntaLiiga rakentaa yhteishenkeä

Antti Luukkanen on monipuolisen urheilutaustan omaava yrittäjä.

Antti Luukkanen on monipuolisen urheilutaustan omaava yrittäjä.

Hämeenlinnalaisen Antti Luukkasen yrityksen A2 Finlandin kehittämä LiikuntaLiiga on saanut mukaansa jo kymmenkunta yritystä ja noin 500 liikkujaa. Liiga on leikkimielinen kisa, jonka päätavoite ei ole verinen kilpailu vaan työhyvinvointi.

? Tavoite on innostaa liikkumaan, pitää työntekijät liikkeellä myös alkuinnostuksen jälkeen ja samalla rakentaa yrityksen sisäistä yhteishenkeä, kuvailee Luukkanen.

Realia Isännöinti lähti LiikuntaLiigaan mukaan viime marraskuun lopulla. Mukana tammikuun lopulla oli 55 yrityksen työntekijää.

? Idea esiteltiin hyvinvointipäivässä ja vastaanotto oli todella positiivinen. Lähes kaikki mukaan lähteneet ovat mukana edelleen, kertoo aluepäällikkö Jarkko Ollikainen.

Realia Isännöinti haluaa työnantajana kannustaa työhyvinvointiin, sanoo aluepäällikkö Jarkko Ollikainen.

Realia Isännöinti haluaa työnantajana kannustaa työhyvinvointiin, sanoo aluepäällikkö Jarkko Ollikainen.

Sähköistä HeiaHeia!-palvelua hyödyntävässä liigassa sekä asetetaan yrityskohtaisia tavoitteita että käydään yritysten keskinäistä kisaa. Työntekijöiden ei puolestaan tarvitse tähdätä omassa kehityksessään ultrasuorituksiin, vaan merkintöjä saa jo esimerkiksi pienestä ylimääräisestä kävelystä tai terveellisestä ruokailusta.

Lisäksi yrityksille järjestetään lajiesittelyjä Hämeenlinnan eri kohteissa.

? Meillä lähdettiin liikkeelle frisbeegolfilla, kertoo itsekin liigassa mukana oleva Ollikainen.

? Itselläkin on eri liikuntamuotoja kertynyt jo toistakymmentä ja ihan hauskaa on ollut, hän jatkaa.

Yrityksen sisällä liiga on tehnyt juuri sen, mitä etukäteen luvattiinkin.

? Tässä on oppinut tuntemaan, kuka mitäkin harrastaa ja kannustuksia kertyy nopeasti, kun joku kertoo omasta liikuntasuorituksestaan. Me työnantajana haluamme kannustaa erityisesti siihen, että meillä on paremmassa kunnossa olevia työntekijöitä.

Realia Isännöinnillä, jonka leivissä työskentelevistä ammattiryhmistä erityisesti isännöitsijät ovat keskimäärin lähellä eläköitymisikää, on erityinen intressi välttää ammattilaisten ennenaikaisia eläköitymisiä.

? Kun liikunnasta saadaan säännöllistä, tämä maksaa varmasti itsensä takaisin, vakuuttaa Ollikainen.

Ulkopuolisen asiantuntijayrityksen antama impulssi on hänen mukaansa myös tärkeä.

? Kun Antti esitteli konseptin ja kuulin kokemuksia muilta mukana olijoilta, niin mukaan oli helppo lähteä. Heillä on ammattitaito näihin asioihin ja toimintatapa, joka sopii meidän arvoihimme.

Realia Isännöinnissä LiikuntaLiiga ei ole pelkästään tuonut lisää yhteishenkeä, vaan myös yrityskohtaisen tavoitteen ylittymisen.

? Tavoite oli 1.000 tuntia kahdessa kuukaudessa ja sen saimme täyteen alle neljässä viikossa. Alkuvuonna meillä on keskimäärin 8,5 suoritusmerkintää ja noin 5 tuntia liikuntaa viikossa yhtä jäsentä kohti. Jos tällä tasolla saamme liikunnan pidettyä, se on hyvä määrä, kiittelee Ollikainen. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.