Tiistai 27.02.2024
Nimipäivät: Torsti

Tuuli:
 

Lammin SP: Opintolainojen korkomarginaali nollaan

Lammin Säästöpankki aloitti ennen joulua myös Hämeenlinnassa opintolaina-asiakkaidensa kontaktoinnin. Pankki tarjoaa koko toimialueellaan sekä nykyisille että uusille opintolaina-asiakkaille valtion takaamien opintolainojen korkomarginaaliksi pyöreää nollaa.

? Tilanne työmarkkinoilla on heikentynyt ja lisäksi asumiskustannukset varsinkin pääkaupunkiseudulla ovat suuret, joten yhä useampi rahoittaa opiskelujaan opintolainalla. Haluamme helpottaa ja tukea osaltamme opiskeluun panostamista. Kun raha-asiat ovat kunnossa, on helpompi keskittyä rauhassa opiskeluun, sanoo Lammin Säästöpankin toimitusjohtaja Markku Moilanen.

Asiakkuuspäällikkö Noora Vitikainen (edessä) toimitusjohtaja Markku Moilanen ja pankinjohtaja Sari Ahonen kertoivat Lammin Säästöpankin edullisesta asuntolainasta.

Asiakkuuspäällikkö Noora Vitikainen (edessä) toimitusjohtaja Markku Moilanen ja pankinjohtaja Sari Ahonen kertoivat Lammin Säästöpankin edullisesta opintolainasta.

Korkomarginaalin lasku nollaan tehdään yhteisen neuvottelun jälkeen, mikä on pankilta tietoinen linjavalinta; nuoret asiakkaat tahdotaan paikalliseen konttoriin, eli henkilökohtaiseen asiakaskontaktiin halutaan panostaa.

? Nuorilla ei nykyään ole paljon kontakteja pankkiin, ehkä tästä saadaan kohtaamispiste positiivisella tavalla, sanoo pankinjohtaja Sari Ahonen.

? Ensimmäisiä asiakkaita on tavattu joulun tienoilla ja tosi kiitollisia nuoria on pankissa käynyt. Kukaan ei myöskään ole kieltäytynyt korkomarginaalin alentamisesta, täydentää asiakkuuspäällikkö Noora Vitikainen.

? Lyhyessä juoksussa ehkä vähän häviämme, mutta pitkässä juoksussa saamme häviön varmasti takaisin. Tämä on myös hyvä tapa kasvattaa nuorempaa asiakaskuntaa, laskee toimitusjohtaja Markku Moilanen.

Sari Ahosen mukaan Lammin Säästöpankilla on vähän alle tuhat opintolaina-asiakasta.

? Opintolainojen suosio on lähtenyt taas kasvuun. Tieto nollakorosta haluttiin välittää ensin omille asiakkaillemme, mutta toivottavasti se puree myös uusiin asiakkaisiin, hän toteaa.

Ajan lähimpään Lammin Säästöpankin konttoriin neuvottelua varten voi varata myös sähköisesti pankin verkkosivujen kautta.

? Toki edellytämme normaalina luotonantokäytäntönä, että velvoitteet pankille on hoidettu sopimusten mukaisesti ja esimerkiksi maksuhäiriöitä ei ole, muistuttaa asiakkuuspäällikkö Noora Vitikainen.

Toimitusjohtaja Markku Moilanen lupaa, että kyseessä ei ole hetkellinen kampanjatarjous, vaan pitkäaikaisempi ratkaisu. Nollakoron on hänen mukaansa opintolainoissa ottanut käyttöön jo muutama muukin säästöpankki länsirannikolla.

Kun pankki tarjoaa korkomarginaaliksi nollaa, asiakkaan korkokustannukseksi jää vain valittu viitekorko. Esimerkiksi 12 kuukauden euribor-korko oli 6.1.2016 vain 0,056 prosenttia.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.