Torstai 25.04.2024
Nimipäivät: Markku, Marko, Markus

Tuuli:
 

Lammin Säästöpankilta hyvän tekemiseen 50.000 euroa eri kohteisiin

Lammin Säästöpankki lahjoitti 50.000 euroa vastuullisuusrahaa hyvän tekemiseen pankin toimialueella Kanta-Hämeessä ja Uudellamaalla.

? Paikallinen tukeminen on oleellinen osa pankkimme toimintaa, kertoo toimitusjohtaja Lauri Kalpala.

? Kun koronaepidemian vakavuus selvisi, niin päätimme kohdentaa suurimman osan lahjoitussummastamme erityisesti ruoka-apuun vähävaraisille perheille, Kalpala toteaa.

? Lisäksi myönsimme lahjoituksia vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikuntaharrastusten tukemiseen sekä Säästöpankkien Hyviä Tekoja ?kampanjan kautta valituille, eniten ääniä saaneille kohteille.

Vähävaraisten perheiden ruoka-apuun myönnettiin 35.000 euroa.

? Koronaepidemia heikensi entisestään vähävaraisten perheiden toimeentuloa, mutta myös monet aiemmin hyvin toimeen tulleet perheet ovat joutuneet talousvaikeuksiin ja rahat eivät enää riitäkään ruokaan ja muihin peruselämisen kustannuksiin. Perheiden avuntarve on lisääntynyt huomattavasti, joten meistä oli järkevintä kohdentaa suurin osa tuesta erityisesti vähävaraisten perheiden auttamiseen, Kalpala toteaa.

Summa jakaantuu useamman toimijan kesken, jotka jakavat apua eteenpäin pääsääntöisesti muun muassa lahjakorttien tai ruokakassien muodossa. Tuen saajina ovat Hope Ry Hyvinkää-Riihimäki, Pelastusarmeija Hämeenlinna, Tuusulan Seurakunta, diakoniatyö, Nurmijärven seurakunta, diakoniatyö ja Lammin seurakunta, diakoniatyö.

Arkistokuvassa Lammin SP:n talousjohtaja Mico Pihlajinen (vas.) ja toimitusjohtaja Lauri Kalpala.

Voittovaroista jakaminen on kirjattu jo Säästöpankkilakiin vuonna 1896. Kalpalan mukaan hyvän tekeminen kuuluu Säästöpankissa edelleen jatkuvaan tekemiseen, ympäri vuoden.

? Pohdimme koko ajan uusia tapoja auttaa suomalaisia ihmisiä ja yhteisöjä. Tätä tehtävää olemme tehneet kunniakkaasti jo yli 140 vuoden ajan.

? Hyviä tekoja -äänestys antaa äänen kaikille suomalaisille. Kuka vaan voi kertoa oman ehdotuksensa lahjoituskohteesta, tai vaikka useita ? sana on vapaa!?, Lammin Säästöpankin toimitusjohtaja Lauri Kalpala kertoo.

Tänä vuonna Lammin Säästöpankin toimialueelta lahjoituskohteita ehdotettiin 101 ja ääniä näille kohteille annettiin yli 20.000. Nämä yleisöäänet antoivat suuntaa pankin hallitukselle tuen jakamiseen. Eniten ääniä saaneet saivat tukea, mutta saatu äänimäärä ei kuitenkaan ollut ainoa kriteeri tuen saamiseen, vaan pienemmälläkin äänimäärällä oli mahdollista saada tukea. Hyviä tekoja ?kampanjan kautta jaettiin tukea 7.000 euroa.

Säästöpankkiryhmän Hyviä tekoja -äänestys toteutettiin tänä vuonna neljättä kertaa. Äänestyskohteita kertyi kaikkiaan 1.330 ja ääniä annettiin hieman yli 250.000.

? Olemme todella iloisia äänten määrän kasvusta! Huomasimme, että ihmisiä kiinnostaa entistä enemmän päästä vaikuttamaan oman alueensa hyvinvointiin, Kalpala iloitsee.

? Pidämme myös erittäin tärkeänä lasten ja nuorten liikuntaharrastusten tukemista ja tänä vuonna siihen myönnettiinkin 8.000 euroa.

Lammin Säästöpankin lahjoitussumma 50.000 euroa jakaantui seuraavasti

35.000 ? vähävaraisten perheiden ruoka-apuun

 • Hope Ry:n kautta jaettavaksi Riihimäen, Hyvinkään, Hausjärven ja Lopen alueille
 • Pelastusarmeijan kautta jaettavaksi Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan alueille
 • Nurmijärven seurakunnan diakoniatyön kautta jaettavaksi Nurmijärven alueelle
 • Lammin seurakunnan diakoniatyön kautta jaettavaksi Lammin ja Tuuloksen alueille
 • Tuusulan seurakunnan diakoniatyön kautta jaettavaksi Tuusulan alueelle

8.000 ? vähävaraisten perheiden lasten urheiluharrastuksiin

 • HPK:n juniorijääkiekkotoimintaan lasten ja nuorten jääkiekkoharrastuksen tukemiseen
 • Hyvinkään Tahkon junioritoimintaan lasten ja nuorten pesäpalloharrastuksen
  tukemiseen

7.000 ? Säästöpankkien Hyviä tekoja ?kampanjan kohteisiin

 • Kissakoti Kattila
 • Hyvinkään Mäntylä Ry
 • Hämeenlinnan Taitoluistelijat Ry
 • Lammin lukion musikaali
 • Rajamäen kehitys
 • Kellokosken VPK

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.