Maanantai 20.05.2024
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli

Tuuli:
 

Nyt haetaan keskustan fiilikseen positiivisesti vaikuttavaa Keskustatekoa

Kantolan jättikonserttikesinä torille ei ollut vaikea houkutella väkeä. Petri Hälvä (vas.) oli kesäkuussa 2016 menossa Iron Maidenin keikalle 20. kertaa ja kävi rustaamassa nimmarinsa nimikirjoitusseinään.

Hämeenlinnan keskustateko on uusi vuotuinen kilpailu, jonka tarkoitus on korostaa keskustojen merkitystä kaupungille sekä löytää Hämeenlinnan keskustan mielikuvaa edistäviä asioita. Paikallinen kilpailu toimii samalla myös esikarsintana ja osana valtakunnallisen Elävät Kaupunkikeskustat ry:n uutta kansallista kilpailua.

Keskustateko voi olla mikä vaan asia joka liittyy keskustan fiilikseen positiivisesti. Hyviä kohteita on esimerkiksi jokin ilmiö, innovaatio, huikea tapahtuma, tuottaja joka tekee osaltaan vaikuttavan kulttuuriteon kaupunkiin, onnistunut arkkitehtuuri, upea valaistus, kaupunkilaisia hyödyttävä teko, infra ja kaavoitusratkaisut, viihtyisyyden parantaminen tai yhteisöllinen teko, joka koetaan merkittävänä keskustan fiiliksessä.

Tunnustus voidaan myöntää mille tahansa taholle joka ansaitsee toimellaan saada tunnustusta.

Paikallista keskustatekoa voi kuka tahansa ehdottaa 22.7. saakka, sen jälkeen paikallinen raati valitsee Hämeenlinnan ehdokkaan valtakunnalliseen kisaan. Valtakunnallinen voittaja julkistetaan elokuun lopussa.

Hämeenlinnan ehdotuksia voi lähettää osoitteeseen info(a)kaupunkikeskusta.fi. Ehdotus voi olla myös loppuvuoden 2019 juttu.  Esittele ehdotus, järjestäjä ja lyhyet perustelut, miksi juuri tämä ansaitsee kunniaa. Myös valokuvia olisi kiva saada.  Anna myös omat yhteystietosi, koska kaikkien ehdottaneiden kesken arvotaan lahjakortti.

Guns ´N Rosesin konsertti näkyi keskustassa kesäkuussa 2017.

2 kommenttia

 1. Merja:

  Hei! Aivan tuoreena hämeenlinnalaisena ydinkeskustassa pidän kaupungin luonnonläheisestä ilmeestä (paitsi hyökkäävät lokit). Puistot ja rantareitti ihania.

  Ensi-ideat kehitysideoiksi:
  – Bussiliikenne linja-autoaseman lähellä: bussireitit pois MUKULAKIVIkaduilta rämisemästä eli esim. Palokunnankadun mukulakivikadulta bussiliikenteen siirtäminen pysyvästi pois. Kuten nyt Paasikiventielle (kuten tällä hetkellä ollut tietyön takia)
  – Lokit pois kaikilla keinoilla keskustasta pesimästä ja häiriköimästä (onko olemassa jotain äänisignaalihätyyttimiä tms.)
  – Siisteille ravintoloille mahdollisuus vaivattomasti laajentaa terassejaan kävely/pyörätien luona kesällä (tapaus Nooran Viinibaari)
  – Hämeensaareen pienimuotoinen Kirsikkapuisto vetämään turisteja keskustaan, näin houkutellaan käymään maksavia turistiasiakkaita keskustaan? Kuten https://yle.fi/uutiset/3-11344429
  – Ja vaikka autolleni ei ole autopaikkaa keskustataloyhtiössä, en silti kannata Toriparkin rakentamista. Vapaita pysäköintipaikkoja löytyy asukaspysäköintiluvalla, näitä P-tunnus-lupa-alueita voisi vielä laajentaa.

  Hyvä Hämeenlinna!

   
 2. Veronmaksaja:

  Mahtava keskustateko oli mielestäni, että Toriparkki hylättiin.Varsinkin kun Kaupungin rahakassa kumisee tyhjyyttään.

   

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.