Lauantai 18.05.2024
Nimipäivät: Erkki, Eero, Eerika, Eerik, Eerikki

Tuuli:
 

LähiTapiola Loimi-Hämeen tulos 1-6/2020: Alueellista elinvoimaa myös korona-aikana

Vuoden 2020 ensimmäinen vuosipuolisko on ollut LähiTapiola Loimi-Hämeen toimitusjohtaja Lauri Riekkolan mukaan poikkeuksellinen.

? Alkuvuosi tammi?helmikuussa kehittyi positiivisesti. Koronapandemian vuoksi talous ja sijoitusmarkkinat heikkenivät selvästi ja tämä näkyi myös LähiTapiolan Loimi-Hämeen tuloskehityksessä maalis-kesäkuussa, Riekkola kommentoi.

Yhtiön liiketulos ja kokonaistulos ovat alentuneet selvästi verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan sijoitusmarkkinoiden voimakkaiden liikkeiden johdosta.

? Olemme kuitenkin vakavarainen yhtiö, ja siksi kestämme poikkeusliikkeet sijoitusmarkkinoilla.

Loimi-Hämeen vahinkovakuuttamisen ensivakuutuksen maksutulo ensimmäisellä vuosipuoliskolla kasvoi 3,8 prosenttia ja Loimi-Hämeen yhdistetty kulusuhde ilman perustekorkokulua heikkeni hieman ja oli 103,0 prosenttia.

? Korkeaan kulusuhteeseen vaikuttavat useat poikkeuksellisen isot palovahingot, joita alueella tapahtui. Koronapandemia vaikutti sekä henkilö- että yritysasiakkaisiimme vaikeuttamalla niiden päivittäistä arkea, yhtiönä joustimme ja tarjosimme erilaisia asiakasjoustoja esimerkiksi maksuaikoihin ja vuokriin. Lisäksi lahjoitimme 60.000 euroa neljälle toiminta-alueemme sairaalalle koronavastaiseen työhön.

Koronapandemian hiljentämä autokauppa vaikutti myös LähiTapiolan autovakuutusten myyntiin etenkin huhtikuussa. Myynti on sen jälkeen palautunut lähes ennalleen. Edelleen LähiTapiola on vapaaehtoisen autovakuuttamisen markkinajohtaja toiminta-alueellaan 32 prosentin markkinaosuudella.

? Loimi-Hämeen alueella järjestimme Korona-pandemian suomissa puitteissa kolme maatiloilla ja yrityksille suunnattuja tulityökurssia sekä kuusi sammutintarkastustapahtumaa viidellä
paikkakunnalla.

Sijoitusmarkkinoilla korona aiheutti turbulenssia monille sijoittajille ja monissa säästämisen tuotteissa. LähiTapiolan sijoitustuotot olivat ?4,0 % tammi-kesäkuussa.

Vuoden 2020 loppupuolella valmistuu ensimmäinen asuin- ja liikehuoneistoja käsittävä rakennushanke Loimaalle, joka on yksi neljästä suunnitteilla olevasta kerrostaloista.

? Asiakkaidemme yhteydenotot TerveysHelppi ?palvelussamme kasvoivat etenkin maaliskuussa.
Asiakastyytyväisyys on säilynyt hyvällä tasolla.

LähiTapiola Loimi-Häme avainluvut 1?6/2020 (suluissa 1?6/2019)

  • Ensivakuutuksen vakuutusmaksutulo, milj. eur. 24,3 (23,5)
  • Ensivakuutuksen vakuutusmaksutulon kasvu, % 3,8% (4,9)
  • Yhdistetty kulusuhde ilman perustekorkokulua, % 103,0% (101,3)
  • Riskisuhde, % 69,1% (66,0)
  • Toimintakulusuhde, % 33,9% (35,3)
  • Sijoitustoiminnan nettotuotto käyvin arvoin, % -4,0% (4,8)
  • Liiketulos, milj. eur. -0,21 (2,24)
  • Kokonaistulos, milj. eur. -6,16 (5,39)
  • Solvenssi II vakavaraisuussuhde tilikauden lopussa, % 195% (209)

Sijoitusmarkkinoiden kehitys vaikuttaa keskeisesti LähiTapiola Loimi-Hämeen tuloskehitykseen. Koronapandemia aiheutti sijoitusmarkkinoilla merkittäviä liikkeitä kevään aikana. Vaikka pandemian negatiiviset vaikutukset sijoitusmarkkinoihin ovat palautuneet selvästi maaliskuun lopun tasoilta, sijoitustoiminnan tuotot olivat tappiolliset kesäkuun lopussa.

Vakuutusmyynnin volyymit ovat jonkin verran laskeneet poikkeuksellisessa tilanteessa, mutta samalla myös asiakkaiden pysyvyys on parantunut. Taloudellisen toimeliaisuuden ja liikkumisen vähennyttyä sekä yleisen varovaisuuden lisäännyttyä vahinkomäärät ovat laskeneet, millä on korvauskuluja laskeva vaikutus.

LähiTapiola Loimi-Hämeen toimintakulut paranivat 1,4 %:lla verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan.

Tammi?kesäkuussa LähiTapiola Loimi-Hämeen vahinkovakuutustoiminnan ensivakuutuksen vertailukelpoinen maksutulo oli 24,3 miljoonaa euroa. Se oli 3,8 prosenttia parempi kuin vuodentakaisella jaksolla.

Asiakkaille maksettiin vahinkovakuutuksen keskittämisetuina 1,6 miljoonaa euroa ja korvauksina 13 miljoonaa euroa. Lisäksi asiakkaille hyvitettiin vakuutusmaksuista S-ryhmän Bonusta 0,8 miljoonaa euroa.

Luvut ovat tilintarkastamattomia.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.