Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

Galleria Koneessa seuraavaksi Hanna Vahvaselkä

Hanna Vahvaselkä. Kuva: Compic / Kimmo Brandt.

Galleria Koneessa on esillä 29.8.?22.9. Hanna Vahvaselän näyttely Eräs Pahka – eli näyttely siitä miten taiteilija törmäsi seinään, sekä muutamia muita kohtaamisia. Näyttely avautuu Hämeenlinnan Taiteiden yönä perjantaina 28.8.

? Näyttelyni GalleriaKONEessa Hämeenlinnassa on kuvitteellinen esitys siitä, miten eräs taiteilija kohtaa erään Pahkan sydänsavolaisessa metsässä keväällä 2019. Se on ylilajinen luopumis- ja kohtaamistarina; kertomus siitä, miten joku ihan vieras voi vahingossa tuntuakin kovin tutulta, kertoo Hanna Vahvaselkä.

? Samaan aikaan kun näyttelyni on yritys purkaa teoksiksi yksityinen luontokokemukseni, peilaa se myös omaa taiteellista työtäni ja sen suuntaa suomalaisen puukuvanveistotradition parissa, hän jatkaa.

Henkilökohtaisen tason lisäksi teoksissa liikutaan käsityöläisyyden ja modernismin perinteen
välimaastossa, tutustutaan musteeseen ja pohditaan suhdetta kuviin, tarinoihin, materiaaleihin ja materiaan. Näyttelyn kaikki teokset ovat syntyneet löydetystä, säilytetystä tai kaatopaikalta pelastetusta puusta sekä myös vanhoja teoksia uudelleen kierrättäen.

Hanna Vahvaselkä (s. 1973 Lappeerannassa) on mikkeliläinen kuvanveistäjä, jonka pääasiallisin materiaali on puu. Vahvaselkä on valmistunut Kuvataideakatemiasta vuonna 1999. Hän on pitänyt vuodesta 1996 lähtien lukuisia yksityisnäyttelyitä eri puolilla Suomea ja ollut yhteis- ja ryhmänäyttelyissä teoksillaan edustettuna Suomen lisäksi myös Saksassa ja T?ekissä.

Vahvaselän teoksia löytyy lukuisista julkisista kokoelmista, muun muassa Valtion, Paulon säätiön, Suomen Taideyhdistyksen, Jenny ja Antti Wihurin rahaston, Helsingin kaupungin sekä Swanljungin taidekokoelmista. Hän on Suomen kuvanveistäjäliiton jäsen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.