Torstai 23.05.2024
Nimipäivät: Lyydia, Lyyli

Tuuli:
 

KUMPPANISISÄLTÖ: Yrittäjä luottaa sijoitusasioissa paikalliseen asiantuntijaan

Anne Kallio-Lehtimäki pitää asiantuntijoiden apua sijoittamisessa kullanarvoisena.

Kun yrittäjän ja yksinhuoltajan tiukimmat ruuhkavuodet alkoivat hellittää, Anne Kallio-Lehtimäki havahtui nelikymppisenä taloudellisen varautumisen tärkeyteen.

Nyt Anne Kallio-Lehtimäki, 61, on sijoittanut säännöllisesti jo kaksikymmentä vuotta. Kipinä lähti yrittäjän tarpeesta rakentaa talouden puskuri yllättäviin tilanteisiin.

– Yrittäjäisäni suositteli minulle parikymmentä vuotta sitten vapaehtoisesta eläkevakuutusta ja marssin suoraan vakuutusyhtiööni Tapiolaan tutun yhteyshenkilöni luokse. Vapaehtoinen eläkevakuutus täydentää yrittäjäeläkettäni ja luo taloudellista turvaa eläkkeelle jäädessäni. Halusin myös kasvattaa puskurirahastoa yllättäviin menoihin sekä lapsiani varten rahastosäästämisen muodossa. Rahankäyttäjänä olen aina ollut harkitseva ja seurannut talouteni tuloja sekä menoja. Yrittäjänä taas tiedän että tulot vaihtelevat: välillä voin sijoittaa enemmän ja tarvittaessa pitää vaikka taukoa, kertoo Kallio-Lehtimäki.

Kiireisenä yrittäjänä hänellä ei ollut mahdollisuutta syventyä riittävästi erilaisiin sijoituskohteisiin. Siksi asiantuntijoiden apu sijoitusten hoitamisessa oli kullanarvoista, ja Kallio-Lehtimäki pystyi keskittymään yrittäjän arkeen turvallisin mielin.

– Minulle on tärkeää, että rahani kasvavat korkoa sen sijaan, että ne lepäisivät pankkitilillä. Saan riittävästi tietoa sijoituksistani, ja tuttu yhteyshenkilö Kulmalan Annikki Hämeenlinnan toimistolta auttaa aina, kun tarvitsen. Vaikka sijoitan pitkäaikaisesti, sijoitukseni ovat myös joustavia. Siksi minulla on sijoitusvakuutus. Kun minä tai yritykseni tarvitsee rahaa, saan tarvittavan summan nopeasti käyttööni. Vastaavasti parempana aikana pystyn tekemään suunniteltua isompia sijoituksia, Kallio-Lehtimäki kertoo.

Asiakkaana hän arvostaa sijoituspalveluissa helppoutta, ammattitaitoa, paikallista yhteyshenkilöä sekä joustavuutta. Siksi hän asioi mielellään Hämeenlinnan toimiston Annikki Kulmalan kanssa.

– Sijoitusasiantuntija Annikki puhuu selkokielisesti sijoitusasioista eikä käytä liikaa ammattitermistöä, mitä arvostan suuresti, Kallio-Lehtimäki kehuu.

Kahdenkymmenen vuoden kokemus on tuonut LähiTapiolan sijoituspalvelut tutuksi Kallio-Lehtimäelle ja hän voi hyvällä omallatunnolla suositella niitä myös muille. Nuorille hänen säästämisvinkkinsä on aloittaa ajoissa – aluksi vaikka pienemmällä kuukausisäästöllä. Nyt korona-aikana voi esimerkiksi laittaa säästyneet matkarahat kasvamaan korkoa.

Yrityksensä työntekijöille Kallio-Lehtimäki kertoo ottaneensa vapaehtoisen ryhmäeläkevakuutuksen, joka motivoi ja sitouttaa henkilöstöä. Ryhmäeläkevakuutus täydentää lakisääteistä eläketurvaa ja se on vastuullinen tapa palkita henkilöstöä. Hyvinvoiva henkilöstö on yrityksen tärkein voimavara.

Sinustakin sijoittaja?

Kuten huomaat, sijoittamisen ei tarvitse olla monimutkaista. Hyödynnä asiantuntijoidemme apu ja ota ensiaskeleet sijoittajaksi osoitteessa lahitapiola.fi/sijoittaminen.

Artikkelin on tuottanut LähiTapiola Loimi-Häme.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.