Keskiviikko 06.12.2023
Nimipäivät: Niilo, Niko, Niki, Niklas, Nikolai

Tuuli:
 

Talvikin vilautti kasvojaan ja joulukuusen valot syttyivät Lasten viikon päätapahtumassa torilla

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo avasi tapahtuman ohjelmalavalla. Isosuo toi Hämeenlinnan kaupungin tervehdyksen lapsille saattajineen.

Unicef-kaupunki Hämeenlinna juhlisti komeasti Lapsen oikeuksien viikkoa eri tapahtumin ja pääjuhla perjantaina aamulla keräsi torille mukavasti myös itse oikeusjulistuksen keskipisteitä eli lapsia.

Avaussanat lausunut apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo kiitteli, että ilma on juhlalle ja oheisnumerolle eli torin joulukuusen valojen sytytykselle mitä parhain. Valot napsautettiin päälle ohuen lumipeitteen ympäröimään kuuseen pienessä pakkassäässä eli alkavalle (?) talvelle epäluonteenomaisessa säässä.

Torin joulukuuseen saatiin valot. Kuusi on tänäkin vuonna tuotu torille metsästä.

Lastenkulttuuripäällikkö Minna Haveri muistutti, että lapsen oikeuksiin kuuluu myös oikeus nauttia kulttuurista ja sitä kapusikin lavalle tarjoamaan duo Mirkka & Luis.

Mirkka & Luis musisoi Hämeenlinnan torin ohjelmalavalla lasten viikon päätapahtumassa.

Kuulijat ja kokijat säilyttivät tunnollisesti välit muihin ryhmiin ohjeiden mukaisesti, mutta torille syntyi silti mukavaa juhlan tuntua. Ohjelmalavan taakse on jo rakennettu pohja tulevalle tekojääradalle joten toivotaan parasta, että talven visiitti Hämeeseen ei ollut vain päivän mittainen.

Juha Reinikainen

Luistinradalle on jo pohja pantu. Viime talvena rata oli torin yläosassa, nyt “alakulmassa”.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.