Keskiviikko 17.07.2024
Nimipäivät: Ossi, Ossian

Tuuli:
 

Koululaiset ideoivat liikenneturvallisuutta – 100 kummiluokkaa valittiin Heurekaan

Henry Fordin Säätiö on tarjonnut sadalle koululuokalle vierailun Tiedekeskus Heurekaan kuluvan syyslukukauden aikana. Luokat on valittu Ford-kummiluokiksi hakemusten perusteella.

Koulujen kiinnostus oli valtaisaa ja kummiluokkahakemuksia tuli lähemmäs 500 Uudeltamaalta ja lähiympäristöstä. Henry Fordin Säätiön myöntämän apurahan turvin Heureka-vierailuun pystyttiin sisällyttämään kuljetukset koululta Heurekaan ja takaisin, pääsyliput Heurekan näyttelyihin sekä tiedekeskuksen tuottama Liikenneoivallus-työpaja.

Lapset kehittelivät omia, turvallisuutta lisääviä innnovaatioitaan. Kuva: Anniina Nissinen / Heureka

Lapset kehittelivät omia, turvallisuutta lisääviä innnovaatioitaan. Kuva: Anniina Nissinen / Heureka

Työpajassa lapset ovat päässeet ideoimaan uusia liikenneturvallisuutta parantavia teknologiota ja innovaatioita. Lapset ovat kehitelleet työpajoissa tähän mennessä muun muassa viittomakielisen navigaattorin ja liikennettä ohjaavia robotteja.

? Liikenneturvallisuus on tärkeä ja ajankohtainen teema, sillä lapset ovat jollakin tavalla mukana liikenteessä päivittäin. Opettajilta saadut palautteet ovat olleet erittäin myönteisiä. Koulujen retkimäärärahat ovat nykyisin vähissä, siksikin tällaiselle kummitoiminnalle on tilausta, toteaa Heurekan koulutiedottaja Lydia Luoma-aho.

Henry Fordin Säätiö yllättyi iloisesti siitä, miten paljon kiinnostusta liikenneturvallisuustyöpaja herätti koulujen keskuudessa.

? Liikenneturvallisuus on eräs tärkeimpiä Henry Fordin Säätiön tukemista aloista. Heureka valikoitui yhteistyökumppaniksi, koska se tuo tiedettä, teknologoita ja ilmiöitä esiin käytännönläheisesti ja kiinnostavasti. Kummiluokkaprojekti on oiva mahdollisuus toteuttaa liikenneturvallisuustyötä lasten parissa mieleen jäävällä tavalla, sanoo Oy Ford Ab:n viestintäpäällikkö ja Henry Fordin Säätiön asiamies Juuso Asp.

Kummiluokkatoiminta on jatkoa Heurekan ja Henry Fordin Säätiön yhteistyölle Otatko riskin? ?näyttelyssä, jossa kävijät pohtivat muun muassa liikenteeseen liittyviä riskejä. Suuren suosion ansiosta Ford-kummiluokkayhteistyötä on tarkoitus jatkaa myös vuosina 2017?2018.

Oy Ford Ab viettää vuonna 2016 Suomen toimintojensa 90-vuotisjuhlavuotta. Henry Fordin Säätiön tavoitteena on edistää moottoriliikenteen ja koneellisen maatalouden opetus- ja tutkimustyötä Suomessa. Vuonna 1947 perustettu säätiö on tukenut suomalaista opetusta ja tutkimusta jo 69 vuoden ajan.?? (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.