Lauantai 13.07.2024
Nimipäivät: Joel, Ilari, Lari

Tuuli:
 

KIRJALLISUUS: 50-vuotias Vana julkistaa Juuret-antologian

Elokuussa Tapani Bagge ja JP Koskinen kertoivat Maailman pienimmistä kirjamessuista. Kaksikko kuuluu myös kirjailijayhdistyksen juhla-antologian tekijöihin.

Elokuussa Tapani Bagge ja JP Koskinen kertoivat Maailman pienimmistä kirjamessuista. Kaksikko kuuluu myös kirjailijayhdistyksen juhla-antologian tekijöihin.

Kun kirjailijayhdistys täyttää 50 vuotta, se juhlistaa asiaa ? milläs muulla kuin kirjalla. Juuret on Kanta-Hämeen kirjailijayhdistys Vana -66 ry:n 50-vuotisjuhlajulkaisu, joka julkistetaan torstaina 24.11. kello 18 Hämeenlinnan Kumppanuustalon auditoriossa, os. Kirjastokatu 1.

Julkistustilaisuudessa Vanan puheenjohtaja ja antologian toimittaja Päivi Haanpää kertoo teoksen taustoista ja syntyprosessista. Lisäksi kolme muualta Hämeeseen muuttanutta kirjailijaa, Nelli Hietala, Anne Hänninen ja JP Koskinen keskustelevat Hämeestä, hämäläisyydestä ja kirjoittamisesta. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja se on kaikille avoin. Kirjaakin voi ostaa tilaisuuden yhteydessä.

Juuret-antologian kirjoittajat ovat Terttu Autere, Tapani Bagge, Nelli Hietala, Ville Hytönen, Anne Hänninen, Juha Itkonen, JP Koskinen, Tuomas Kyrö, Outi Oja, Hanna van der Steen ja Katariina Vuorinen. Heitä kaikkia yhdistää Häme, joko entisenä tai nykyisenä asuinpaikkana, mielenmaisemana tai koettuna paikkana.

Juurissa nämä 11 kirjailijaa kertovat Hämeestä ja hämäläisistä proosan, lyriikan, faktan ja fiktion keinoin. Teksteistä löytyvät luonto, kulttuuripersoonat ja historian kaiut, mutta myös henkilökohtaiset muistot ja kokemukset, tiheät tarkennukset pieniin hetkiin.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.