Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

Jättikonsertti: Fresno laajentaa ravintolasta torille

Jo 52.000 AC/DC:n konserttilipun ostanutta ja luultavasti paljon muutakin väkeä kaupungilla keikan jälkeen. Ensi viikon keskiviikko ja torstaiyö laittavat Hämeenlinnan ravintolat ennennäkemättömän haasteen eteen.

? Hämeenlinnassa on niin vähän ravintolapaikkoja, että meillä päätös aukioloaikojen laajentamisesta tehtiin heti, kun keikasta tuli tieto, kertoo Resta Invest Oy:n toimitusjohtaja Outi Mertamo.

Torin lähistöllä sijaitsevat Fresno ja The King´s Pub ovat keikan jälkeisenä yönä auki aamuneljään asti.

Mari Kärmeniemi ja Ella Roiha tietävät, että ensi viikosta tulee ehkä tarjoilijanuran kiireisin.

Mari Kärmeniemi ja Ella Roiha tietävät, että ensi viikosta tulee ehkä tarjoilijanuran kiireisin.

Melko varhaisessa vaiheessa syntyi päätös myös siitä, että Fresno järjestää torille anniskelu- ja ruokailualueen.

? Fresnossa on noin 150 asiakaspaikkaa ja lisäksi meillä on torilla 200-paikkainen anniskelualue, Mertamo kertoo.

Sekä torilla että ravintolassa satsataan niin ruokaan kuin juomaankin. Fresnon keittiö palvelee yöllä puoli neljään asti ja torilta ruokaa saa läpi yön aina torstai-iltaan asti. Anniskelu lakkaa torilla puoli neljästä aamuyhdeksään jolloin hanat taas aukeavat.

? Torilla on ihan omat festari/grillityyppiset ruokansa ja ravintolassa ylimääräisinä aukiolotunteina yömenu. Ihmisvirta tuo oletettavasti mukanaan sellaisen ryntäyksen, että listaa supistamalla pystymme nopeuttamaan palvelua.

Ovensa viisi viikkoa kestäneen keittiöremontin jälkeen avannut Fresno on American Diner -ravintola joka tarjoaa helppoa ja rentoa ruokailua kohtuuhintaan. Vuoden 2011 maaliskuusta asti toimineen ravintolan normaalilista on laaja ja sieltä löytyy ruokaa burgereista pihveihin.

? Tavoite oli saada ovet remontin jälkeen auki heinäkuuksi, joka on muutenkin vilkkain matkailukausi.

Ensi viikoksi ravintolan työntekijöiden on Mertamon mukaan ollut turha pyydellä kesälomia.

? Töissä on ensi viikolla muutamia jotka eivät normaalisti ole meillä, mutta muuten omaa väkeä. Keskiviikoksi täytyy lisäksi järjestää järjestyksenvalvonta niin ravintolaan kuin torillekin.

Mertamo tietää, että 350 asiakaspaikkaakin on vähän kymmenille tuhansille ihmisille ja toivoo kaikilta ravintoloilta extrapanostusta konsertin aikaan.

? Ruoan myynnin suhteen on vaikea arvioida, miten muut ovat varautuneet. Muutamien pizzerioiden on kuitenkin vaikeaa palvella kaikkia asiakkaita, kun yökerhot menevät kiinni.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.