Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

Hämeen Kopiotalo keskittyy syksystä alkaen digitointiin

Susanna Lohjelmin omistama Hämeen Kopiotalo Oy on pysynyt ajassa kiinni yli 30 vuotta.

Hämeen Kopiotalon yrittäjällä Susanna Lohjelmilla tulee elokuun lopussa täyteen tasan 30 vuotta yrityksen omistajana.

? Ostin yrityksen vuonna 1988 äidiltäni, joka oli perustanut Kopiotalo Rouhennon vuonna 1982, kertoo Susanna.

Tasavuosiin on Susanna Lohjelmin mukaan hyvä päättää yksi vaihe yrityksen historiassa. Syyskuun alusta alkaen Hämeen Kopiotalo palvelee toimitiloissaan Palokunnankadulla asiakkaita vain sovittuina ajankohtina.

? Tulostustyöt tulevat 95-prosenttisesti sähköpostilla, mutta olemme palvelleet kaikki nämä vuodet myös kuluttaja-asiakkaita eli meiltä on saanut myös yksittäisiä kopioita toimistomme aukioloajan puitteissa. Tähän meillä ei ole jatkossa valitettavasti resursseja. Palvelemme osoitteessa Palokunnankatu 6 elokuun jälkeen vain erikseen sovittaessa, Lohjelm kertoo.

Tulostaminen myös yritysasiakkaille on vähentynyt. Hämeen Kopiotalo on erikoistunut rakennuspiirustusten kopiointiin. Yritystä ovat työllistäneet isojen rakennuskohteiden urakkalaskentasarjojen tulostus ja kopiointi sekä jakelu. Digitalisoitumisen myötä tarve rakennuspiirustusten tulostamiselle on kuitenkin vähentynyt ja sarjojen määrät pienentyneet.

Jatkossa Kopiotalo keskittyykin yhä enemmän digitointiin. Skannauksen tarvetta on esimerkiksi rakennuspiirustuksissa, mutta yritykset ovat alkaneet digitalisoida arkistojaan myös muuten.

? Saneerauksissa, kuten putkiremonteissa, tarvitaan vanhoja rakennuspiirustuksia. Skannaamalla ne digitaaliseen muotoon, voidaan vanhat kuvat ottaa suunnitteluohjelmaan avuksi. Jotkut isännöitsijät siirtävät systemaattisesti hallinnoimiensa taloyhtiöiden vanhoja kuvia digitaaliseen muotoon. Sähköisen tietojenhallinnan kehittyminen on lisännyt yritysten halua siirtää myös aikaisemmat, paperiset arkistonsa, sähköiseen muotoon.

Susanna Lohjelm uskoo, että skannauksessa ja asiakirjojen digitoinnissa on töitä varmasti vielä joiksikin vuosiksi. Kopiotalon rinnalla hän on kuitenkin jo vuodesta 2016 kehittänyt yrityksen aputoiminimeä Koti&Taloa. Koti&Talo keskittyy vuokranvälitykseen sekä kokonaisvaltaiseen sijoitusasuntojen hallinnointiin.

? Rakentamisen parissa toimiminen on tuonut kokemusta ja kontakteja joista on apua tässä toiminnassa, kiittelee Lohjelm.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.