Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

Evon reitistöä kunnostetaan Evo Trail Weekendin alla

Evo Trail Weekendin talkootöiden tulokset ovat kaikkien Evolla retkeilevien käytettävissä. Kuva: Mikko Reitti

Evo Trail Weekend on tapahtuma, joka syyskuussa tuo Evolle patikoijat, polkujuoksijat, maastopyöräilyn harrastajat ja yrittäjät. Tapahtumaan on aikaa vielä kuukausi, mutta valmistautuminen käy nyt jo kiivaana. Evon reittejä on kunnostettu talkoilla.

? Kunnostustyöt tehdään yhteistyössä Metsähallituksen ja Hamkin kanssa. Tarkoitus on tehdä reitistölle perushuoltoa, poistaa puustoa urilta ja raivata reittien varsia, sanoo lammilainen yrittäjä Mikko Reitti, joka yhdessä yrittäjä Sirpa Korkatin kanssa vastaa Evo Trail Weekend -tapahtuman järjestelyistä.

Talkoiden jälkeen Evolla on vanhat reitit entistä paremmassa kunnossa sekä lisäksi saatu joitakin uusia polkuja vanhoista traktorin jäljistä.

Talkoolaisten työpanos on merkittävä kaikkien Evon ulkolualuetta käyttävien kannalta. Mikko Reitti on erityisen iloinen yhteistyöstä Hamkin kanssa.

? Opettajat olivat myös mielissään, kun oppilaille saatiin opintoihin kuuluvaa oikeata tekemistä tarjottuna, Reitti toteaa.

Evo Trail Weekendiin on tällä hetkellä tulossa reilut parisataa polkujuoksijaa ja maastopyöräilijää. Mikko Reitin mukaan vaeltajat hyvin usein tahtovat jättää ilmoittautumisensa viime hetkeen. Osallistumismaksut ovat kuitenkin ennakkoon maksettuna edullisempia kuin paikanpäällä maksettuna.

? Moni sitä kritisoi, että miksi pitää vaeltamisesta maksaa. Mutta jos hinta on aikuisilta 20 euroa ja alle 15-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi, ei kustannus kohoa kovin isoksi perhettä kohden. Ja mukaanhan saa ottaa naapurinkin lapsia. Osallistumismaksuun kuuluu ruokailu ja koko tapahtumakokonaisuus, joita ei koskaan järjesty ilmaiseksi. Jos jälki-ilmoittautujia on paljon, asettaa se aina painetta ja haasteita juuri ruokatarjoilun järjestämiseen, Mikko Reitti muistuttaa.

Evo Trail Weekend järjestetään syyskuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna, jolloin on yleensä totuttu patikoimaan Ystävänpatikassa. Ystävänpatikkaa odottelevat joutuvat odottelemaan turhaan, sillä tapahtumaa ei järjestetä enää. Tilalle on tapahtumaa järjestäneen Lammin Säästöpankin toivomuksesta tullut Evo Trail Weekend ja sen Evo Ilvesvaellus.

? Se oli ensimmäinen asia, jonka selvitin, kun Evo Trail Weekendiä ryhdyttiin Sirpa Korkatin kanssa alunperin suunnittelemaan. Alkujaan ehdotin Lammin Säästöpankille yhteistyötä, eli Ystävän patikka olisi tullut osaksi Evo Trail Weekendiä. Mutta pankista ilmoitettiinkin, että he haluavat luopua tapahtuman järjestämisestä. Heille sopi oikein hyvin, että tilalle tulee yrittäjävetoinen tapahtuma. Toisin kuin viime vuonna, Lopen Poronpolku -tapahtumakin on eri viikonloppuna, joten toivottavasti kaikki vaelluksenhaluiset löytävät tiensä Evo Ilvesvaellukseen, Mikko Reitti sanoo.

Lauantaina Evolle tulevat polkujuoksijat Evo Trail Runiin ja patikoijat Evo Ilvesvaellukseen. Patikoijille löytyy reittejä 3,5 kilometristä 24 kilometriin. Polkujuoksijoilla matkat ovat samat lukuunottamatta lyhintä reittiä. Sunnuntai on omistettu kokonaan maastopyöräilyn harrastajille.

Evo MTB 2018 kilpailumatkat ovat 65 ja 40 kilometriä, miehille ja naisille on omat sarjansa sekä retkisarja. Lisäksi on 20 kilometrin reitti retkisarjalaisille. Kilpailulisenssiä ei tarvita, joten kaikki maastopyörän omistavat, maastopyöräilystä innostuneet voivat osallistua.

Yrityksille Evo Trail Weekend on loistava tilaisuus järjestää esimerkiksi johtoryhmän tai yrityksen huipputiimin syksyn kick off perjantain Business Campissä. Metsäpolkujen varrella on aivan erilainen fiilis pohtia esimerkiksi johtamista kuin perinteisen kokouspöydän ääressä.

Keskustelua ovat vauhdittamassa mielenkiintoiset puhujat Sami Jauhojärvestä Mikko Peltsi Peltolaan ja Suomen Golfliiton puheenjohtaja Hanna Hartikaiseen. Mukana on myös Metsähallituksen puheenjohtaja ja Valtiokonttorin pääjohtaja Timo Laitinen.

Ulkotapahtumassa kuljetaan poluilla, juodaan nuotiokahveja ja syödään riistalounasta johtamisen ja hyvinvoinnin teeman ympärillä. Yhteinen iltagaala vietetään Vanajanlinnassa, jossa tarinat jatkuvat hyvän ruoan ja seuran parissa. Evo Business Camp on tarkoitettu yritysten, järjestöjen, julkishallinnon ykköstekijöille, johtoryhmille ja huipputiimeille.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on avoinna syyskuun puoleenväliin saakka. Kesän ilmoittautumishinnat ovat voimassa 16.9. saakka.

Susanna Mattila / Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.