Tiistai 27.02.2024
Nimipäivät: Torsti

Tuuli:
 

Ennätystuloksen tehneen Lammin Säästöpankin toimitusjohtaja vaihtuu kesällä

Tänä vuonna 140-vuotiaaksi varttuvan Lammin Säästöpankin vuoteen mahtuu muutakin merkittävää kuin tasavuosi. Pankki kertoi vuosituloksensa julkistuksen yhteydessä perjantaina, että toimitusjohtaja Markku Moilanen jää eläkkeelle. Pankin toimitusjohtaja vaihtuu jo ensi kesänä.

Moilaselle tulee ensi keskiviikkona täyteen 13 vuotta Lammin Säästöpankissa. Finanssialalla hänellä on takanaan 39 vuotta. Viimeiseksi jääneen vuositulosinfonsa pitänyt Moilanen pääsi esittelemään ennätystulosta.

Lammin Säästöpankin tulos vuodelta 2016 ennen veroja oli 3,8 miljoonaa euroa.

? Kaikkien aikojen paras tulos, vaikka meille mahdollisimman suuri liikevoitto ei olekaan ensiarvoisen tärkeää, Moilanen sanoi.

Asiakkuuspäällikkö Miika Koskinen (vas.) ja toimitusjohtaja Markku Moilanen Lammin Säästöpankista sekä Sp-Koti Oy:n toimitusjohtaja Jukka Rantanen kertoivat myös tämän vuoden näkymistä rahoitus- ja kiinteistömarkkinoilla.

Pankin toimipisteverkoston rakentaminen sekä avoin tiedottaminen ja luonteva toiminta myös julkisen sanan suuntaan onkin ollut leimaa antavaa Moilasen toimitusjohtajakaudelle.

Pankin asiakasmäärä on kasvanut kunnioitettavaa tahtia. Vuonna 2016 pankki sai 1.680 uutta asiakasta eli 11,2 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. Lammin Säästöpankilla on kymmenen konttoria ja kolme palvelupistettä.

Viime vuoden hyvästä onnistumisesta Moilanen antaa kiitosta myös Säästöpankkiryhmän yhteisille panostuksille.

? Säästöpankkiryhmän edullisempi yhteinen varainhankinta kasvatti korkokatettamme, kiittelee Moilanen.

Myös pankin vakavaraisuussuhde kasvoi ja oli vuoden 2016 lopussa 18,74.

Vuoden 2017 tuloksestaan pankki ennakoi hieman vuotta 2016 pienempää. Juhlavuonnaan Lammin Säästöpankki järjestää tavallista enemmän toimintaa, esimerkiksi on otteluisäntänä huomisessa Salibandyliigan ottelussa Steelers?LASB ja järjestää Säästöpankki On Ice -tapahtuman maaliskuun alussa.

? Juhlavuoden johdosta myös lisäämme vastuullisuuslahjoitusten määrää. Toivomme toimipaikkakuntiemme ihmisiltä ja yhteisöiltä ehdotuksia lahjoitusten saajiksi maaliskuun puoliväliin mennessä, kertoi asiakkuuspäällikkö Miika Koskinen.

Franchising-periaatteella toimiva kiinteistönvälitysketju Sp-Koti Oy on myös saanut uuden toimitusjohtajan Antti Toivasen siirryttyä HPK:n toimitusjohtajaksi. Toimitusjohtaja Jukka Rantanen kertoi, että Sp-Koti -ketjun välittäjät uskovat kauppamäärien valtakunnallisesti kasvavan 3?5 prosentilla viime vuodesta.

Eurooppalainen sääntely on muuttanut rahoitusmarkkinoiden toimintaa merkittävästi viimeksi kuluneina vuosina ja myös asuntokauppaan heijastuvat Rantasen mukaan monet kansainväliset uhat.

? Euroopassa järjestettävät vaalit, Trumpin toimet, Brexit ja EU-alueen pankkien mahdolliset vaikeudet, hän luetteli.

Hämeenlinnassa asuntokauppojen määrä tippui tammikuussa 2017 vuoden takaiseen verrattuna 12,5 prosentilla. Toisaalta uusien asuntojen kauppoja tehtiin nyt yhdeksän, kun tammikuussa 2016 uusien asuntojen kauppoja tehtiin vain kaksi.

? Meillä kauppamäärä kasvoi tammikuussa edellisen vuoden tammikuuhun verrattuna myös Hämeenlinnassa, kertoo Rantanen.

Yli 200.000 euron arvoisia käytettyjen asuntojen kauppoja ei joukkoon mahtunut, vaikka asuntojen keskineliöhinta pysyi lähes samana, 2.000 euron kieppeillä, kuin viime vuonna. Hyvälle sijainnille rakenteilla olevien uudiskohteiden ennakoidaan vuoden 2017 aikana lisäävän myös hyvien käytettyjen asuntojen tarjontaa ja niiden keskihintaa.

? Kauppamäärän kasvuksi Hämeenlinnassa ennakoimme tänä vuonna 2?3 prosenttia ja käytettyjen asuntojen neliöhinnan kasvuksi 1?2 prosenttia, toimitusjohtaja Rantanen sanoi.

Viime vuonna nähtiin myös negatiiviseksi vajonnut korkotaso, joka oli ihme jopa lähes kaiken nähneelle toimitusjohtaja Moilaselle.

? Olen ollut 39 vuotta tällä alalla enkä koskaan olisi kuvitellut, että korko on miinusmerkkinen.

Matalan korkotason hän ei kuitenkaan usko vaarantavan Lammin Säästöpankin tuloksentekoa.

Kesällä eläkkeelle jäävä Moilanen sanoo uskovansa Kanta-Hämeen ja HHT-akselin vetovoimaan väliaikaisesta negatiivisesta väestönkasvusta huolimatta.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.