Keskiviikko 24.04.2024
Nimipäivät: Pertti, Albert, Altti

Tuuli:
 

Valinnanvapaus terveydenhuollon kokeilualueilla alkoi tänään

Valtakunnallinen sosiaali- ja terveyspalvelujen valinnanvapauskokeilu on käynnistynyt Hämeenlinnassa tänään torstaina 23.2. Tiedotteet kokeiluun mukaan päässeille kuntalaisille postitetaan myös tänään ja ne saapuvat koteihin lähipäivinä.

Tähän mennessä kokeiluun ilmoittautuneita palveluntuottajia ovat

  • Ilveskodin terveysasema
  • Mehiläisen Oma Lääkärisi Hämeenlinna
  • Juho Nummenmaa / Mainiemen Vastaanotot
  • Linnan Klinikka Oy Tuulosen toimipisteellä
  • Jukolan ja Lammi-Tuuloksen terveysasemat

Palveluntuottajaksi voi ilmoittautua myös kokeilun aikana.

Valinnanvapauskokeilussa kokeiluun kuuluva kuntalainen saa valita perusterveydenhuoltoon liittyvät lääkärin ja hoitajan palvelut miltä tahansa kokeilussa mukana olevalta palveluntuottajalta. Valittaviin palveluihin kuuluvat yleislääkärin, sairaanhoitajan ja psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanottopalvelut ja näihin liittyvät laboratorio- ja röntgentutkimukset sekä sosiaaliohjaajan palvelutarpeen kartoitus, palveluohjaus ja neuvonta.

Palvelut, jotka eivät kuulu kokeiluun, hoidetaan julkisessa terveydenhuollossa kuten ennenkin.

Valinnan voi tehdä sähköisesti pankkitunnuksella tai mobiilivarmenteella osoitteessa https://valinta.hameenlinna.fi/ tai ottamalla yhteyden suoraan palveluntuottajaan. Palveluntuottajaa voi vaihtaa 30 päivän kuluttua edellisestä vaihdosta.

Asiakasmaksut ovat samat kuin niillä kuntalaisilla, jotka eivät ole mukana kokeilussa. Kaupungin verkkosivuilla valinnanvapaustietoa on osoitteessa www.hameenlinna.fi/valinnanvapaus

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.