Sunnuntai 19.05.2024
Nimipäivät: Emilia, Emma, Mila, Amalia, Emmi

Tuuli:
 

Ahveniston Toimintapuiston kausi 2020 päättyi positiivisiin tunnelmiin

Ahveniston Toimintapuiston kausi 2020 päättyi positiivisissa merkeissä 2020 kauden poikkeustilanteesta huolimatta. Keväällä palveluiden avautuminen viivästyi suunnitellusta toukokuun alusta koronatilanteen vuoksi ja maauimala, Flowpark sekä kahvila avautuivat vasta kesäkuun alussa.

Kauden 2020 kokonaiskävijämäärä oli yrityksen oman tiedotteen mukaan 25.300 mikä on lähes sama kuin vuoden 2019 (25.800), jolloin palvelut avautuivat toukokuun alussa.

Hämeenlinnan uimahalli oli suljettuna keväällä 2020, joten maauimalan avautuminen oli varmasti tästäkin syystä entistä odotetumpi kesäkuussa. Myöhäistettyä avausta lukuun ottamatta maauimalan kausi 2020 pystyttiin toteuttamaan lähes suunnitellusti eikä henkilöstövähennyksiä suunniteltuun kausityöntekijöiden määrään jouduttu tekemään.

Maauimala- ja uimahalliympäristössä siivous- sekä hygieniastandardit ovat lähtötasoltaan korkeat ja niihin kiinnitettiin tänä vuonna erityistä huomioita. Lisäksi uimavalvojat huomioivat muiden tehtäviensä ohella turvavälien toteutumista.

– Rajoitetun kevään jälkeen asiakkailta tuli paljon positiivista palautetta ja kiitosta maauimalan avautumisesta. Maauimalan ulkoilmassa kesäfiiliksestä pystyi nauttimaan kaikin aistein ja hyvillä mielin. Paikallisten palveluiden suosiminen ja kotimaanmatkailun lisääntyminen varmasti näkyi jonkin verran asiakasmäärissä, mutta toisaalta osa vakiokävijöistä saattoi jättää koko kauden väliin, puistopäällikkö Siiri Ellä sanoo.

Flowpark Ahveniston kiipeilyradoilla riitti kiipeilijöitä, mutta kevään ryhmävarausten peruuntuminen ja kauden aloituksen viivästyminen näkyi kevään kävijämäärissä. Onneksi alkusyksyn kauniit kelit sekä ruskan ihailu yläilmoista houkutteli flowparkkaajia tänä vuonna, sillä syksyn kävijämäärät olivat moninkertaiset aiempiin vuosiin verrattuna.

– Flowparkkaaminen tuo iloa ja itsensä ylittämisen fiiliksiä ja niille tuntui olevan kysyntää tänä vuonna. Turvavälit pysyvät luonnollisesti kunnossa radoilla kiipeillessä. Flowparkkaaminen on myös harvoja liikuntamuotoja, joissa suoritus tehdään yksin, mutta onnistumisen kokemus jaetaan kanssaseikkailijoiden kesken, kertoo puistopäällikkö Siiri Ellä.

Maauimala saa kauniin tunnelmavalaistuksen pyhäinpäivän viikonloppuna. Tunnelmavalaistua maauimalaa on paras ihailla pimeän tullen perjantai- ja lauantai-iltana (30. – 31.10.2020) parkkipaikan ja uimarannan suunnasta. Tunnelmavalaistuksen toteuttaa hämeenlinnalainen Showtekniikka Torvinen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.