Keskiviikko 24.04.2024
Nimipäivät: Pertti, Albert, Altti

Tuuli:
 

Viidentuhannen vinyylin terästiskijukka

Ari Viitala on työskennellyt tiskijukkana pian 30 vuotta.

Ari Viitala on työskennellyt tiskijukkana pian 30 vuotta.

Kapteeni Parolannummen Panssariprikaatissa ja tiskijukka Emilian yökerhossa Emilia Klubissa. Pian 30 vuotta dj:n töitä tehneen Ari Viitalan kaltaista yhdistelmätyömiestä ei toista taida löytyä.

? Saattaa olla, mutta en kyllä tiedä. Yhden taikurin tiedän kollegoista mutta tiskijukkia tuskin on montaa, Viitala sanoo.

Emilian yökerho on toiminut nyt 6,5 vuotta ja Viitala on kuulunut sen vakiotiskijukkiin alusta asti.

? Pyysimme aluksi vain kahta asiaa, pitää olla vinyylilevysoitin ja peilipallo katossa, Viitala kertoo.

Vaatimuksen takana on muun muassa Viitalan laaja vinyylikokoelma.

? Minulla on himassa noin 5.000 vinyyliä ja niistä en luovu.

Ari Viitala on tehnyt tiskijukan töitä omalla toiminimellään 28 vuotta. Parhaimmillaan hän teki armeijatöiden lisäksi jopa 20 dj-keikkaa kuukaudessa, nyt hän keskittyy pelkästään Emiliaan ja tanssittaa yökerhokansaa kolme?neljä kertaa kuukaudessa.

? Vaimolle on pakko nostaa hattua että kesti varsinkin silloin kiivaimpaan aikaan, vaikka kyllähän hän tiesi mihin kelkkaan lähtee.

Tiskijukan uralle Viitala päätyi, kun tuolloinen työnantaja tarvitsi levyjen pyörittäjää, joka erottaisi eri tanssilajit toisistaan. Kiitos nuoruuden tanssiharrastuksen, Viitala pystyi vastaamaan toiveeseen.

? Aika harvassa ovat tyypit, jotka osaavat soittaa tanssimusiikkia ja rockia. Itse olen vetänyt kaikkea laidasta laitaan, aina heviin asti.

Viitala kertoo pitäneensä pienestä asti tasapuolisesti eri musiikin lajeista. Se on varmasti hyväksi myös tiskijukan työssä, jossa pelkästään omaa mieligenreään väkisin tyrkyttävän soittomiehen ura voi jäädä lyhyeksi.

? Monesti kysytään omaa mielimusaani ja vastaan, että kaikki. Autolla ajaessani kuuntelen vain radiota.

Kummempia rutiineja Viitalalla ei ole dj:n töihin lähtiessään.

? Tulla paikalle, levittää levyt ja odottaa toiveita ? miettiä millä biisillä saa porukan lattialle. Ilta on vähän kiinni ihmisistä ja heidän toiveistaan. Ehkä sitä voi kutsua rutiiniksi, että levykassissa olevien levyjen paikkaa ei saa vaihdella.

Emiliaan on Viitalan mukaan syntynyt oma kantaporukkansa, jota kaupungin uudetkaan yökerhotulokkaat eivät juuri ole muuttaneet.

? Ikärajana on alusta asti ollut 24 vuotta ja asiakkaidemme keski-ikä on välillä 30 ja 50 vuotta. Luokkakokousporukoitakin käy aika säännöllisesti ja silloin heidän iltansa kruunaa usein joku omalta kouluajalta tuttu biisi.

Tiskijukkavuosiensa eniten pyörittämiksi ulkomaisiksi artisteiksi Viitala luettelee Modern Talkingin, Bad Boys Bluen, Boney M:n ja CCR:n.

? Kotimaisista Hurriganesit, Eput, Popeda Yö ja Apulanta jota edelleenkin toivotaan yllättävän paljon.

Mikäli se Viitalasta itsestään on kiinni, tämän joviaalin pitkän linjan dj:n ja Panssariprikaatin kanslian päällikkö/tiedottajan vinyylikassi kulkee edelleenkin Reskalle muutaman kerran kuukaudessa.

? Todella tyytyväinen olen ollut täällä työskentelyyn. Vaikka olen hiukan varttuneempi kuin tarjoilijat niin tulemme keskenämme loistavasti toimeen ja samoin portsarien kanssa.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.