Keskiviikko 28.02.2024
Nimipäivät: Onni

Tuuli:
 

Welhot eksyivät Kauhujen talossa

Elenia-Areenasta on nopeasti tulossa uusi Kauhujen talo.

? Tämä on niin huikea joukkue. Kaverit pistävät palloa paikoista sisään minulle ihan ennen näkemättömällä prosentilla, iloitsi Steelers-vahti Jaakko Vahtokari, kun Divaria tällä hetkellä johtavat teräsmiehet olivat kuitanneet 9?5-voiton SB Welhoista.

Jaakko Vahtikari oli lauantaina mies paikallaan Steelersin tolppien välissä.

Jaakko Vahtokari oli lauantaina mies paikallaan Steelersin tolppien välissä.

Sarjan myös hyvin aloittaneet kuopiolaiset törmäsivät lauantaina paitsi kolmeen kentälliseen raakaa kenttäpelin voimaa, myöskin ottelun kakkostähtenä palkittuun Vahtokariin. Yli 20 torjuntaa kirjauttanut ja välillä vuosia alempia sarjoja tahkonnut kokenut torjuja vaikuttaa myös vertyvän kohti parastaan nyt yli kolmekymppisenä.

Steelers laittoi ensimmäisessä erässä taululle tylyt 5?1-numerot eikä voitto sen jälkeen ollut tosissaan uhattuna. Jaakko Vahtokari jakoi kuitenkin kenttäpelaajille kiitosta siitä, että puolustusasenne pysyi nyt kohdallaan vielä kahdessa jälkimmäisessäkin erässä.

Kotijoukkueella oli alussa jopa pientä ylilatautumista, josta esimerkkinä oli Sami Saarisen (0+1, 4 min.) estämisjäähy parin minuutin kohdalla. Olli Taskinen kuittasikin vieraat johtoon ylivoimalla takakulmalle laskeutuneen pitkän syötön jälkeen. Pelin parhaana palkittu Julius Aaltonen (2+2) toi isännät tasoihin vain seitsemän sekunnin päästä.

Steelers luki keltaisissa pelanneiden Welhojen temput nopeasti eikä kotivoitto ollut uhattuna ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen.

Steelers luki keltaisissa pelanneiden Welhojen temput nopeasti eikä kotivoitto ollut uhattuna ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen.

Kun Steelersin kone käynnistyi, oli varsinkin ykkösketjun peliesitys avauserässä parhaimmillaan virtuoosimaista. Täydelliseksi joukkueen otteita ei voi ylistää, mutta kolmen tasapainoisen kentällisen pelinälkä oli tänään monta pykälää vieraita kovempaa. Welhot palloilivat, Steelers iski teholla.

Viisi maalia tehnyt, nuorisotähtien Julius Aaltosen ja Ville Lastikan (2+0) johtama kakkosketju ryyditettynä illan komeimman keskialueen kaksoiskääntöharhautuksen esittäneellä Nico Jonaesonilla (1+1) pelaa ikäisekseen uskomattoman kypsää ja kylmäpäistä hyökkäyspeliä. Eikä omilla tehoilla peilailu sumentanut oman pään varjelua tänään tippaakaan.

? Viidellä viittä vastaan emme päästäneet tänään yhtään maalia, siitä iso kiitos joukkueelle, sanoi Vahtokari.

Kolmosketju pelasi niin ikään hyvin omaa päätä, uskalsi pitää palloa hallussaan ja rouhia vastustajalta jalkoja alta aktiivisella hyökkäyspelillä. Samuli Hirvosen kaksi maalia olivat kirsikka kakun päälle tästä työstä. Steelersin alku Divarissa näyttää hyvältä ja samaa voi sanoa LaSBista joka lauantaina haki neljä maalia takoneen Heikki Hätösen (4+2) johdolla suurinumeroisen vierasvoiton Maskusta.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.