Lauantai 15.06.2024
Nimipäivät: Vieno, Moona, Viena

Tuuli:
 

Steelersin naiset voitolla kärkipaikalle

Steelersin naiset kukistivat lauantaina kotihallissaan riihimäkeläisen RSS Panthersin 5?0 (1?0, 2?0, 2?0) ja nousivat salibandyn 1.-divisioonan kärkeen pisteen edelle SS Rankkoja Ankkoja. Neljän voiton putkessa seilaavat teräsnaiset kohtaavat ensi viikonvaihteen vieraspelikiertueellaan ensimmäisenä juuri oululaisen Rankat Ankat, joka neljän sarjakierroksen jälkeen on pisteen perässä hämeenlinnalaisia.

? Sarjan kannalta iso peli edessä. Sen voittamalla olemme jo ihan eri asemassa, sanoo Steelers-valmentaja Jani Perkonmäki.

Senni Hietanen ja laukaus sivuttaisliikkeestä on tuhoisa yhdisrelmä. Sen kokee myös Panthers-malaivahti Sara Aaltonen, kun Hietanen avaa maalinteon 1. erän ajassa 10.59.

Senni Hietanen ja laukaus sivuttaisliikkeestä on tuhoisa yhdistelmä. Sen koki myös Panthers-maalivahti Sara Aaltonen, kun Hietanen avasi maalinteon 1. erän ajassa 10.59.

Asetelmat lauantain otteluun olivat Steelersin puolella, kun riihimäkeläisillä oli allaan kaksi ottelua viikolla.

? Vähän väsynyt joukkue oli meillä tänään liikenteessä, emme saaneet kaikkea irti itsestämme, tunnusti Panthers-kapteeni Hanna Vähäkangas ottelun jälkeen.

Kokoonpanomuutosten kautta kakkosketjun sentteriksi istutettu Tiia Leppänen ampui päätöserässä ottelun näyttävimmän maalin Senni Hietasen syötöstä.

Kokoonpanomuutosten kautta kakkosketjun sentteriksi istutettu Tiia Leppänen juoksukilpailussa Essi Kumpuniemen kanssa.

Joukkueensa parhaana palkitun maalivahti Sara Aaltosen turvin vieraat pitivät numerot nollissa yli ensimmäisen erän puolivälin, jolloin Steelersin ottelun paras pelaaja Senni Hietanen sai liikaa tilaa puolustuksen keskeltä ja vei Steelersin johtoon.

Ykkösketjuksi nostettu Miia Salminen?Heli Haapalahti?Roosa Kankare vastasi vapauttavasta toisesta maalista, kun toista erää oli pelattu 7.02. Vasen laitahyökkääjä Salminen löysi itsensä oikean laiturin tontilta, suojasi palloa hyvin laidan lähellä ja löysi lopulta Haapalahden poikittaissyötöllä maalin edestä.

Heli Haapalahti ja Miia Salminen iloitsevat Haapalahden tekemää,  Steelersin toista maalia.

Heli Haapalahti ja Miia Salminen iloitsevat Haapalahden tekemää, Steelersin toista maalia.

Kotijoukkueen kokoonpanossa oli kauden alkuun verrattuna muutenkin eloa, sillä ykköspakkeihin lukeutuvan Laura Parikan loukkaantumista paikkasi hyökkääjän tontilta puolustajaksi siirretty Annamaija Tuloisela.

? Ykkösketjun statuksesta pitää aina vähän myös taistella. Anskun taas laitoin pakiksi, koska hän isokokoinen ja hyvin laukova pelaaja.

Kakkosketjussa Senni Hietasen ja Milla Vähälän välissä pelasi sentterinä aiemmin puolustajan roolissa nähty Tiia Leppänen.

? Tiian laittamisella sentteriksi hain ketjuun vähän luovuutta, kertoi Perkonmäki.

Lisää luovuutta. Tiia Leppänen (1+0) ja Senni Hietanen (2+1) tuulettavat Leppäsen maalia.

Lisää luovuutta. Tiia Leppänen (1+0) ja Senni Hietanen (2+1) tuulettavat Leppäsen maalia.

Jos kakkosketjuksi laittamisen tarkoitus oli herätellä, niin hyvin ketju vastasi: kolme tehtyä maalia, joihin lukeutuivat Hietasen 3?0-maali toisen erän lopulla ja Tiia Leppäsen yläkulmaveto päätöserässä. Kaksi erää penkillä istunut nelosketju puolestaan teki ottelun neljännen maalin, kun heti ensimmäisessä vaihdossaan Sara Westerlund pommitti tuloksekkaasti Ringa Laurilan syötöstä.

? Teimme tänään töitä hyvin ja kaverilla ei ollut montaa maalipaikkaa. Nelosketjulle kiitos, että onnistuivat heti maalinteossa kahden erän penkillä istumisen jälkeen.

Perkonmäki olikin ottelun jälkeen keskimääräistä tyytyväisempi, silti petrattavaakin löytyi.

? Pientä tukkoisuutta ehkä edelleen oli, mutta se johtui osittain vastustajan maalivahdista. En tiedä, onko edelleen vähän outo tilanne, että olemme se johtava joukkue.

Sara Westerlund kiitti peliajasta iskemällä maalin ensimmäisessä vaihdossaan.

Sara Westerlund kiitti peliajasta iskemällä maalin ensimmäisessä vaihdossaan.

Myös Panthersille tarjoiltiin ottelussa pari avopaikkaa, mutta Viivi Laineen poissalolon takia paljon vastuuta saanut Sara Seurujärvi torjui tarvittavat ja muuten Panthers-laukaukset suuntautuivat hyvistäkin paikoista ohi tai yli.

? Ensi viikonvaihteessa myös Mirka Hakkola saa vastuuta maalin suulla, lupaili Jani Perkonmäki.

Ankkojen lisäksi Steelersiä yrittää ensi viikonvaihteessa tylsyttää SB Welhot Kuopiossa.

? Kaikki pelaavat viimeistään nyt parasta peliään meitä vastaan. Meidän on vain pelattava omaa peliämme vaikka vastustaja tekisi mitä, kuvailee Perkonmäki sarjajohtajan asemaa.

Teksti ja kuvat: Juha Reinikainen

Kovaa ja ylös. Tiia Leppäsen ampuma viides maali oli ottelun näyttävin.

Kovaa ja ylös. Tiia Leppäsen ampuma viides maali oli ottelun näyttävin.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.