Torstai 22.02.2024
Nimipäivät: Tuulikki, Tuuli, Tuulia, Hilda

Tuuli:
 

Ilmasta riippuen kertoo Olli Luoman seikkailuista

image002Olli Luoma: Ilmasta riippuen (kustantaja Nordbooks) ilmestyy marraskuun alussa ja viihdyttää lukijaa kiehtovilla, tosielämän seikkailuilla. Kuumailmapallon kyydissä Suomen taivaalle nousee vuosittain tuhansia matkustajia. Pääelantonsa tästä ?ilmaa keveämmästä palloilusta? saa maassamme kuitenkin vain kymmenkunta ihmistä. Kuumailmapallopilotti Olli Luoma on yksi näistä henkilöistä ja ansioitunut lajissaan.

Olli on lentänyt kuumailmapallolla viidellä mantereella, muun muassa Dubaissa, Boliviassa, Keniassa ja USAssa. Hänen saavutuksiinsa kuuluvat esimerkiksi arvostettu Harmon-patsas ensimmäisestä kaasupallolennosta Euroopasta Afrikan mantereelle, Suomen ennätys kuumailmapallon korkeuslennossa sekä Millennium-yön yli lento vuosituhannelta toiselle.

Hanna van der Steenin toimittama Ilmasta riippuen ? kirja kertoo näistä, mutta myös monista muista Ollin herkullisista seikkailuista kuumailmapalloilun ja kaasupalloilun parissa. Mukana on lisäksi yleisempi tietopaketti perinteikkäästä ilmailulajista.

? Innostus ja heittäytyminen hetkeen ovat tarjonneet minulle monia riemukkaita elämyksiä. Niiden kautta olen myös saanut aina vain suuremman janon uusiin, upeisiin kokemuksiin.

Kirjan julkaisutilaisuus on 7.11. Suomen Ilmailumuseolla Vantaalla Ilmailukirjallisuuspäivän yhteydessä. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.