Keskiviikko 17.07.2024
Nimipäivät: Ossi, Ossian

Tuuli:
 

Steelersin naiset taistelivat pisteen Happeelta

Vihdoinkin. Näin saattoi tulkita Steelers-naisten valmentaja Toni Kankaanpään kommentit tasapeliin 3?3 (1?2, 1?0, 1?1, 0?0) päättyneen Happee-kotipelin jälkeen.

? Ensimmäiset 15 peliä on sitä opin ja kokemuksen hakemista mikä pitää antaa, jotta loppukaudella joukkue on valmis tappelemaan pisteistä, Kankaanpää sanoi.

Tästä alkoi Steelersin maalinteko. Roosa Kankare seuraa, miten Tiia Leppäsen ampuma pallo taoisttaa ottelutilanteeksi 1?1.

Tästä alkoi Steelersin maalinteko. Roosa Kankare seuraa, miten Tiia Leppäsen ampuma pallo tasoittaa ottelutilanteeksi 1?1.

Edellinen, Classicia vastaan kärsitty taistelutappio oli Kankaanpään mielestä jo sitä peliä, mihin joukkueen voi olettaa pystyvän.

? Vähän aikaisemminkin olisimme voineet olla valmiimpia, mutta nyt loukkaantumiset ja flunssat ovat vihdoin ohi.

Mikä muu kuin tasuripiste sitten sai Kankaanpään suupielet ylöspäin ja vähälukuisen yleisön täyden kannustuksen ottelun loppuvaiheissa? Happeen valmentaja Timo Välimaa antoi parinkymmenen lajivuoden kokemuksella ehkä parhaan vastauksen:

? Tänään oli vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Molemmilla joukkueilla on paineita, Steelersillä sarjapaikan säilyttämisen ja meillä playoffeihin pääsyn suhteen. Se näkyi tänään positiivisessa mielessä tilanteissa.

Heli Haapalahti uittaa pallon Happee-vahti Minna Paasun alta ja tilanne on 2?2.

Heli Haapalahti uittaa pallon Happee-vahti Minna Paasun alta ja tilanne on 2?2.

Välimaa piti ottelua erinomaisena mainoksena naissalibandylle ja Kankaanpää nyökytteli vieressä. Nopeiden ja fyysisten joukkueiden pelissä yritys korvasi välillä maltin eikä Välimaa ollut tyytyväinen joukkueensa kykyyn porrastaa peliä. Kankaanpää löysi kysyttäessä parannettavaa Steelersin toisen erän ja erityisesti sen loppupuoliskon otteista.

? Kaveri olisi voinut ratkaista ottelun siinä. Muuten meiltä pelasi jokainen nainen tasollaan tai sen yläpuolella.

Huikea yritys tuo lopulta tulosta, kun Steelersin Sanna Roisko purjehtii maalivahti Sara Seurujärven heiton jälkeen läpi kentän ja tekee loppunumerot 3?3.

Huikea yritys tuo lopulta tulosta, kun Steelersin Sanna Roisko purjehtii maalivahti Sara Seurujärven heiton jälkeen läpi kentän ja tekee loppunumerot 3?3.

Vaikka yleisöä hallissa ei ollut kauden huippulukemien veroisesti, oli ottelun tunnetaso korkealla. Kun kauden ratkaisuvaiheita eletään, nousevat kokeneet pelaajat usein hetken huuman yläpuolelle ja näin kävi myös lauantaina.

Happeen ensimmäisen maalin syöttänyt ja toisen tehnyt Jenni Timonen oli ottelun kakkostähti ja “pronssille” arvostettiin Steelersin kenttäpelin sielu, taatusti Suomen ilmeikkäimpiin salibandynpelaajiin kuuluva Sanna Roisko. Roisko syötti vaparista Tiia Leppäsen ampuman 1?1-osuman ja teki hienolla soololla ottelun päätösosumaksi jääneen 3?3-maalin sekä ehti myös puolustustehtäviin.

Steelersin nelosketjun Sara Westerlund häiritsee Happeen Gitta Suomisen pelinrakentelua.

Steelersin nelosketjun Sara Westerlund häiritsee Happeen Gitta Suomisen pelinrakentelua.

Ykköstähdeksi arvioitiin ansaitusti kotijoukkueen maalivahti Sara Seurujärvi.

? Jos hän jatkaa tuohon malliin, Steelers hoitaa putoamistaistonsa, kehui vieraiden valmentaja.

Steelersin puolustaja Tiia Leppäsestä on kasvanut kauden mittaan täsmäase, joka nopeutensa takia alkaa olla potentiaalisesti vaarallinen jo saadessaan pallon omassa puolustuspäässä. Tänäänkin paljon vastuuta kantanut Leppänen kehui myös vastustajan nopeutta.

Happeen pelaajien nopeat jalat aiheuttivat sen, että Leppänen ei ollut ylösnousuissaan aivan yhtä suvereeni kuin monia muita joukkueita vastaan.

? Nopeita olivat, en uskaltanut lähteä viivoille ihan jokaisen kanssa, Leppänen myönsi.

Happeen Marika Lappi selitti tulosta oman joukkueen tehottomuudella.

? Hyvä peli. Olimme vähän huolimattomia emmekä saaneet kaikista paikoista maaleja.

Steelers on nyt pisteen edellä SB Vantaata, jonka kanssa se lähimmin taistelee suoran putoamisen välttämisestä.

? Luottoa on siihen, että pisteitä saamme jatkossakin, Toni Kankaanpää linjasi.

Juha Reinikainen

IMG_3644

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.