Sunnuntai 16.06.2024
Nimipäivät: Päivi, Päivikki, Päivä

Tuuli:
 

Sibelius in The Air: Linnan Pallo juhlii tasavuosia

Hämeenlinnan taivaalla on saatu ihailla kuumailmapalloja jo pitkään poikkeuksellisen paljon. Kaupungissa toimii Suomen suurin kuumailmapallotoimintaa harjoittava yritys, Oy Linnan Pallo Ab. Kuumailmapallolentäminen yritystoimintana on Suomessa varsin harvinaista, Trafin myöntämiä toimilupia on voimassa kymmenkunta ja näistä yrityksistä vain muutamalla on päätoimisia työntekijöitä.

Linnan Pallon 13.000:s matkustaja. Linnan Pallon 13000 matkustaja. Kuva: Jaakko Virtanen.

Linnan Pallon 13000. matkustaja. Kuva: Jaakko Virtanen.

Oy Linnan Pallo Ab perustettiin 20 vuotta sitten Olli ja Maija Luoman toimesta. Yhtiö aloitti toimintansa myymällä lennätyspalveluja muille kuumailmapalloyrityksille sekä nousuvarjojen korjauspalveluja. Jo parin vuoden päästä perustamisesta yhtiölle haettiin oma lennätystoimilupa ja yritys osti ensimmäisen oman kuumailmapallon.

Linnan Pallo on jo muutaman vuoden ollut Suomen suurin kuumailmapalloyritys lennättäen vuosittain yli tuhat asiakasta Helsinki-Hämeenlinna-Hyvinkää-Riihimäki-Lahti-Tampere -alueella. Kaikkiaan asiakkaita on vuosien varrella lennätetty yli 13.000. Yrityksen suurin pallo lennättää 12 matkustajaa lentäjän lisäksi. Linnan Pallo työllistää ympärivuotisesti kaksi henkilöä ja varsinaisella lentokaudella (huhti?syyskuu) kymmenkunta työntekijää.

Yleisölennätysten lisäksi Linnan Pallo toteuttaa mainoslentämistä ja se operoi 2000-luvun alussa muun muassa Costa Rica -kahvipaketin muotoista kuumailmapalloa kolme vuotta. Marimekon Unikko-kuosinen pallo oli mukana Marimekon Los Angelesin myymälän avajaisissa, lentäen Hollywoodissa ennen avajaisia.

Unikko Hollywoodissa 2

Tähän mennessä yritys on operoinut 18 eri kuumailmapalloa. Linnan Pallolla on maailman suurimman kuumailmapallojen valmistajan Cameron Balloonsin edustus Suomessa. Yritys on tuonut maahan 28 kuumailmapalloa, mikä vastaa yli 40 prosentin markkinaosuutta Suomessa.

Merkkivuottaan Linnan Pallo juhlistaa järjestämällä yhteistyökumppaneiden kanssa kuumailmapallotapahtuman Sibelius in the air Hämeenlinnan Aulangolla 6.-8. maaliskuuta. Lauantai 7. päivä on varsinaisesti tapahtuman pääpäivä, jolloin Kylpylähotelli Rantasipi Aulangon ja Aulangon Kievarin alueella järjestetään koko perheen ulkoilutapahtuma, jossa sään salliessa toteutetaan 15 kuumailmapallon yhteislähtö iltapäivällä. Tapahtumaan on yleisöllä vapaa pääsy. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.