Tiistai 27.02.2024
Nimipäivät: Torsti

Tuuli:
 

Steelersille kotivoitto Pirkoista

Hyvään pelivireeseen päässyt Steelers otti sunnuntaina kotivoiton sarjajumbo Pirkkalan Pirkkojen kustannuksella. Divarin nollakerholaisiin kuuluva PirPi taipui runsaassa kymmenessä minuutissa siltaan eli 3?0-tappiolle, näytti toisessa erässä pieniä elpymisen merkkejä ja nousi lukemiin 4?2, mutta romahti päätöserässä taas totaalisesti selälleen.

Kotivoitossa 9?2 (3?0, 1?2, 5?0) voittomaalin teki Ville Lastikka (1+2) jo avauserässä, mutta isoimmille tehoille ylsi ykköskentällinen ottelun parhaana palkitun Aleksanteri Ihalaisen (3+1) johdolla.

Jarno Mäkinen ja yksi kauden hienoimmista maaleista. Yläkulmavetoon päättynyt 5?2-maali lähti puolustuspään upeasta ilmakuljetuksesta.

Jarno Mäkinen ja yksi kauden hienoimmista maaleista. Yläkulmavetoon päättynyt 5?2-maali lähti puolustuspään upeasta ilmakuljetuksesta.

? Tänään oli Aleksanterin vuoro vastata odotuksiin hattutempulla. Tehopisteetkin ovat aina hieno juttu, vaikka joukkueena pelataankin, kommentoi päävalmentaja Jani Järvinen.

Ottelun luonteen muuttuminen toisessa erässä johtui Järvisen mielestä siitä, että Steelers luopui omasta pelitahdistaan.

? Toisella erätauolla kaivettiin kopissa taistelutahtoa jopa pienellä huutamisella ja saatiin sellainen kolmas erä kuin toivottiinkin.

Helpottaa. Monta maalipaikkaa saanut Miiro Maunula (1+1) onnistui vihdoin Julius Aaltosen poikittaissyötöstä 6?2-maalissa.

Helpottaa. Monta maalipaikkaa saanut Miiro Maunula (1+1) onnistui vihdoin Julius Aaltosen poikittaissyötöstä 6?2-maalissa.

Joukkueiden tasoero oli niin huomattava, että voitosta ei varsinaisesti pelattu avausminuuttien jälkeen. Aina tärkeän avausmaalin tehnyt Daniel Megyaszai (Lastikka) palkittiin ottelun kakkostähtenä ja päätöserässä myös Lastikan syötöstä maalannut Roope Grönholm kolmostähtenä. 20 torjuntaa tililleen saanut Juha Jokinen oli myös huippuvireessä ja torjui muutaman avopaikan hyvillä vastaantuloillaan.

Kolmannen erän murskajaiset aloitti Jarno Mäkinen (1+1) todellisen taiteilun jälkeen. Ilmakuljetus omassa päässä sai pari Pirkat-pelaajaa hämilleen ja miehen sekä pallon keskialueelle. Nopea pallon käyttö Timo Johanssonilla antoi Mäkiselle aikaa siirtyä laukaispaikkaan josta mies täräytti pallon takayläkulmaan.

? Siinä oli jo vähän Barcelonaa, myhäili päävalmentaja Järvinenkin.

? Ei ole ensimmäinen kerta kun Mässy tekee noita osumia, menossa on kolmas kausi yhdessä ja joka kerta on tullut vastaavaa, hän jatkoi.

Neljän tehopisteen iltaa viettänyt Aleksanteri Ihalainen sanoi, että Steelersin joukkueessa on tällä hetkellä päällä hyvä vire ja pelaaminen on iloista.

? On ollut sellaisiakin pelejä, joissa kaikki ketjut eivät ole olleet täysillä mukana, mutta kun kaikki kolme ketjuamme ovat täydessä vireessä, olemme aika tuhovoimaisia.

Steelers nousi voittonsa ansiosta ainakin hetkellisesti Divarin kakkospaikalle, mutta näillä hetkillä käynnistyvät iltaottelut muuttanevat vielä sijoitusta.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.