Torstai 25.04.2024
Nimipäivät: Markku, Marko, Markus

Tuuli:
 

Steelers: Liigapaikka olisi tervetullut sekä miehille että naisille

Steelersin Aleksanteri Ihalainen ja Samuli Hirvonen olivat mukana taistelemassa Limingan Niittomiehiä kumoon puolivälieräsarjassa.

Steelersin Aleksanteri Ihalainen ja Samuli Hirvonen olivat mukana taistelemassa Limingan Niittomiehiä kumoon puolivälieräsarjassa.

Liiganousu olisi mahtava juttu sekä miehille että naisille tai vaikka molemmille, linjaa Steelersin hallituksen puheenjohtaja Tuukka Heinonen, kun salibandyn miesten ensimmäisen Divarin välieräottelun alkuun on enää tunteja.

? Molempien joukkueiden taustalla tehdään vahvasti töitä ja näen että liigajoukkue olisi tärkeää koko seudulle. Oikotietä ei kuitenkaan ole vaan nousu tulee pitkäjänteisellä työllä, kun on sen aika, Heinonen sanoo.

Miehet ovat nyt toista kevättä peräkkäin Divarin playoffien välierävaiheessa, kun taas liigasta viime kauden päätteeksi pudonneet naiset ovat heti pyrkimässä sinne karsintojen kautta takaisin. Naisten liigakarsinta alkaa ensi viikolla.

Talous voi tuntua tylyltä tavalta lähestyä urheilua kauden ratkaisuhetkien alla, mutta lopulta sekin on riippuvainen muun toiminnan onnistumisesta. Steelersin sisällä joukkueet toimivat omina talousyksiköinään, joten kyse on tältäkin osin aidosta kilpailusta.

? Playoffit ovat kaiken kaikkiaan hyvä juttu ja joukkueelle tärkeä myös lipputulojen kannalta, muotoilee puheenjohtaja Heinonen.

Steelers Naiset varmisti edellisessä kotiottelussaan kotiedun liigakarsintaan. Maalista iloitsemassa Meri Mäkinen, Ringa Laurila ja Miia Salminen.

Steelers Naiset varmisti edellisessä kotiottelussaan kotiedun liigakarsintaan. Maalista iloitsemassa Meri Mäkinen, Ringa Laurila ja Miia Salminen.

Steelersin miesten viimeistä puolivälierää LNM:ää vastaan seurasi jo runsaat 600 katsojaa. Saman verran veti Lammin Salibandy eilen oman välieräsarjansa avaukseen Lahdessa.

? Luulen, että määrät vielä nousevat ja uskon, että tunnelma on kohdallaan tänään. Toivon katsomoon 700?800 ihmistä ja mahdollisiin finaaleihin jopa tuhatta. Olisi huikeaa, jos divarifinaalissa olisivat Lammi ja me, LaSB on hienoa kautta pelaava vahva joukkue, Tuukka Heinonen sanoo.

Hän kehuu Elenia-Areenaa pelipaikkana ja sanoo katsojien löytäneen varsinkin miesten runkosarjaottelut taas kohtuullisen hyvin. Esimerkiksi HPK:n miesten jääkiekon liigajoukkueen kompurointi ei kuitenkaan ole lisännyt salibandyn katsojamääriä viime kaudesta, joten yleispäteviä yhtälöitä on vaikeaa vetää.

Naisten kotiottelujen katsojamäärät ovat valtakunnallisen trendin mukaisesti jääneet miehiä huomattavasti alhaisemmiksi.

? Ottelutapahtumien kehittämisessä meillä riittää vielä töitä, niiden organisointi vapaaehtoisvoimin on iso juttu.

Salibandyn katsomokulttuurin rakentaminen on pitkä tie, tietää Steelersin puheenjohtaja Tuukka Heinonen.

Salibandyn katsomokulttuurin rakentaminen on pitkä tie, tietää Steelersin puheenjohtaja Tuukka Heinonen.

Salibandyn katsojamäärien nostaminen on ollut ja on pitkä tie myös valtakunnallisesti. Tapahtumakulttuurin kehittäminen on siihen yksi keino. Miesten ja naisten Salibandyliigan mestaruudet ratkaistaan tänä keväänä ensimmäistä kertaa yksittäisissä otteluissa ja yhteisessä Superfinaali-tapahtumassa. Tämä vaikuttaa kiinnostavan.

? Superfinaali-tapahtumaan on myyty ennakkoon jo 6.000 lippua, kun tavoite on 12.000, Heinonen tietää.

Steelersin miesten paikallisottelut LaSBia vastaan tuhannen katsojan edessä ovat jo olleet valtakunnallisestikin kova juttu. Ainakin Steelers pääsee tavoittelemaan finaalipaikkaa nyt huomattavasti paremmista “päivän kunnon” asetelmista kuin viime maaliskuussa.

? Viime vuonna joukkuetta vaivasi playoffeissa järkyttävä flunssapöpö, Heinonen muistuttaa.

Yllätyksiä ja yllättäjiä silti varmasti nähdään vielä tulevassakin välieräsarjassa. Viime kauden playoffien aikaan onni onnettomuudessa oli, että paikkaajiksi saatiin omia junioreita silloin, kun heitä kaivattiin. Tämä taas kertoo omaa kieltään siitä, että seuran harvalukuinen palkattujen työntekijöiden joukko on onnistunut luomaan eri ikäluokkiin yhteistä valmennuskulttuuria.

Heli Haapalahti on tällä kaudella laukonut naisten 1.-divisioonassa 17 maalia.

Heli Haapalahti on tällä kaudella laukonut naisten 1.-divisioonassa 17 maalia.

? Oma juniorityö ja omat kasvatit ovat se, mihin myös mahdollinen menestys pitkällä tähtäimellä rakentuu. Meillä on sekä pojissa että tytöissä hyvä organisaatio tällä hetkellä, kehuu Heinonen.

Steelers?Blue Fox, salibandyn miesten Divarin välieräsarjan 1. osaottelu ke 9.3. klo 18.30 Elenia-Areenalla. Lisätietoa: pleijarit.fi

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.