Tiistai 23.04.2024
Nimipäivät: Yrjö, Jyrki, Jyri, Jiri, Jori

Tuuli:
 

Olavi Virtaa juhlistetaan Verkatehtaalla

Hannu Lehtonen, Susanna Haavisto, Amadeus Lundberg.

Hannu Lehtonen, Susanna Haavisto, Amadeus Lundberg.

Laulaja Olavi Virta -esitys jatkaa kulkuaan. Legendan lauluihin ja koskettavaan elämään pohjautuvia esityksiä on nähty jo nelisenkymmentä ympäri Suomen, läjes kaikki loppuunmyytyjä. Nuorempana Olavina lavalla hehkuu Amadeus Lundberg ja vanhempana legendana Hannu Lehtonen. Virran elämän tarinaa esityksessä kuljettaa näyttelijä/laulaja Susanna Haavisto ja musiikista vastaa Juha Tikan orkesteri.

Olavi Virta 100-vuotta musiikkiesitys nähdään Hämeenlinnassa keskiviikkona 9.3. Verkatehtaalla. Esityksen käsikirjoittaja ja ohjaaja Susanna Haavisto tutustui viime vuoden puolella alkutöikseen Olavi Virran laajaan musiikkituotantoon:

? Olavi Virran elämään tarttuminen tuntui kuin olisin lähtenyt kiipeämään pystysuoraa vuoren seinämää. Luin kolmea, neljää kirjaa yhtä aikaa, kuuntelin kaikki 601 levytystä ja ihmettelin mistä löydän meidän esityksemme tulokulman. En halunnut lähteä kirjoittamaan näytelmää vaan Olavin elämää kuljettavan esityksen, jossa mies ja ääni ja unohtumattomat laulut ovat pääosassa.

? Yleisön kommenteista päätellen, meidän esiintyjäkaarti on osunut oikeaan. Kiitosta on tullut Susanna Haaviston upeasta kulttuuriteosta. Ja myös lauluäänten yhteen sointuvuudesta Hannu Lehtosen kanssa, esitän siis useita duettoja Hannun kanssa. Olen tästä projektista tosi iloinen, kertoo Amadeus Lundberg esityksestä, joka on saanut ihmiset nauramaan, laulamaan, mutta myös kyynelehtimään.

Amadeus on myös julkaissut Olavi Virran lauluja kahdella albumillaan Vain rakkaus (2014) ja Puhu minull rakkaudesta (2015).

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.