Torstai 25.07.2024
Nimipäivät: Jaakko, Jimi, Jaakob, Jaakoppi

Tuuli:
 

Kylmäaseman skimmaajat veivät tiedot ja tunnukset

Hauhon ABC-kylmäasemalta marraskuussa takavarikoidun maksukorttien kopiointilaitteen tekijöiden menetelmät ja taustat on selvitetty ja esitutkinta on valmistunut.

Syyttäjänvirastoon syyteharkintaan siirtynyt kahden romanialaismiehen toiminta kulkee rikosnimikkeillä maksuvälinepetoksen valmistelu, törkeä tietomurto ja törkeä maksuvälinepetos.

Poliisi sai tekijät kiinni kolmen poliisilaitoksen eli Hämeen, Itä-Suomen ja Kaakkois-Suomen yhteistyöllä.

Hauhon ABC-aseman skimmauslaite pystyi tallentamaan asiakaskorttien magneettinauhan tiedot ja kuvaamaan käytetyn pin-koodin.

Hauhon ABC-aseman skimmauslaite pystyi tallentamaan asiakaskorttien magneettinauhan tiedot ja kuvaamaan käytetyn pin-koodin.

Hauhon ABC:n polttoaineautomaattiin asennettu skimmauslaite oli asennettu poikkeuksellisesti automaatin sisään maksupäätteen ja maksuautomaatin tietoliikennettä välittävän verkkokytkimen väliin.

Yleisesti skimmaus-laitteet asennetaan pankki- tai polttoaineautomaatteihin siten, että lukulaite kiinnitetään automaatin ulkopuolella, varsinaisen kortin syöttöaukon päälle.

ABC kylmäasemalla oli skimmauslaitteeseen tallentunut kolmen henkilön ja yhden yrityksen pankkikortilla tehdyt tankkaukset. Asianomistajien pankkikorttien numerot olivat tallentuneet skimmaus-laitteeseen liitettyyn kameraan.

Skimmauslaitteella pystytään kopioimaan pankki- ja luottokorttitiedot ja tekemään pankkikorttikopioita.

Skimmaus-laite kopioi maksukortin magneettijuovan tiedot ja tämä tieto siirretään toiseen magneettijuovalla varustettuun korttiin. Näin valmistetuilla korteilla on mahdollista nostaa rahaa automaatista Euroopan Unionin ulkopuolisessa maassa.

EU-maissa ei normaalisti ole mahdollista nostaa näin valmistetuilla korteilla rahaa.

Hauhon juttu on yksi osa laajempaa rikoskokonaisuutta. Kaikkia tutkinnassa olevia rikoskokonaisuuksia yhdistää kansainvälisyys.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.