Lauantai 18.05.2024
Nimipäivät: Erkki, Eero, Eerika, Eerik, Eerikki

Tuuli:
 

Steelers: Epävarmuus miesten sarjatasosta jatkuu

Seurojen tuska ymmärretään, mutta päätös kestää silti. Näin voi kiteyttää tilanteen, johon pääkaupunkiseudun liigaseurojen SSV:n ja Erän fuusioilmoitus on ajanut myös hämeenlinnalaisen Steelersin salibandyjoukkueen. Steelers hävisi karsintojen viimeisen ottelusarjansa liigapaikkansa varmasti säilyttävälle SalBalle 3?0. Liigasta suoraan tippui NST Lappeenrannasta.

? Fuusioituvien seurojen täytyy ensin ilmoittaa luopuvansa liigapaikasta. Ymmärrämme, kuinka suuri merkitys sarjatasolla on seuroille ja ratkaisuun pyritään ensi tilassa, mutta päivämäärää en uskalla sanoa, toteaa Salibandyliiton liittohallituksen varapuheenjohtaja Ari Rauhala.

Odotamme päätöksiä, vaikka tilanne tietysti on hiukan hankala. Aikamoiselle takamatkalle jäämme pelaajasopimusten suhteen.

Steelersin joukkue saa vielä odotella päätöstä ensi vuoden sarjatasostaan.

Steelersin joukkue saa vielä odotella päätöstä ensi vuoden sarjatasostaan.

Rauhalan mukaan myös SSV:n pelien jatkuminen Salibandyliigan välierissä on yksi syy sille, että päätöksentekoon ei vielä ryhdytä. Hänen mukaansa liiton säännöissä ei tarkasti ole määritelty, mitä tällaisessa tilanteessa on tehtävä.

Sen sijaan NST:n leirissä oltiin ainakin maaliskuun lopulla Etelä-Saimaan jutussa eri käsityksessä säännöistä. Joukkueenjohtaja Kalle Soiniola kertoi, että sääntökirjan mukaan nousua tulisi tarjota ensin karsintajoukkueille. Juttua pääsee lukemaan tästä.

Yhtenä vaihtoehtona on väläytetty myös liigan joukkuemäärän vähentämistä. Steelersin joukkueenjohtaja Timo Manninen ei halua hoputtaa liittohallituksen päätöstä.

? Odotamme päätöksiä, vaikka tilanne tietysti on hiukan hankala. Aikamoiselle takamatkalle jäämme pelaajasopimusten suhteen, Manninen toteaa.

Steelersin miesten päävalmentaja Jani Järvinen on myös varautunut odotukseen.

? Pelien päätyttyä olimme poikien kanssa pari päivää yhdessä ja totesin, että päätös menee mahdollisesti toukokuun puolivälin yli. Odottamisesta on nyt kysymys ja haluan kyllä itsekin nähdä sen päätöksen, sanoo Järvinen.

Mannisen mukaan Steelersillä on paljon tähän kauteen päättyviä pelaajasopimuksia.

? Mutta kun kyse on nuorista miehistä, kaikki vaikuttaa kaikkeen. Monet pelaajista ovat armeijan tai opiskelujen aloittamisiässä ja voivat senkin takia vaihtaa paikkakuntaa.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.