Keskiviikko 24.04.2024
Nimipäivät: Pertti, Albert, Altti

Tuuli:
 

Huoneistomajoitus: Kotimaailma laajentamassa myös Hämeenlinnaan

Valtakunnallinen huoneistomajoitusketju Kotimaailma aikoo laajentua useaan uuteen kaupunkiin. Franchising-yrittäjä on haussa myös Hämeenlinnaan. Kotimaailma haastaa hotellit tarjoamalla yritys- ja yksityisasiakkaille kodinomaisen vaihtoehdon. Toimintaa ketjulla on jo 13 kaupungissa.

Hämeenlinna on osa valtakunnallisen huoneistomajoitusketju Kotimaailman laajentumissuunnitelmaa.

Hämeenlinna on osa valtakunnallisen huoneistomajoitusketju Kotimaailman laajentumissuunnitelmaa.

Kotimaailma aloitti perheyrityspohjalta avaten toiminnan Turussa ja Tampereella vuoden 2007 syksyllä. Omat toimipisteet ehdittiin avata myös Helsinkiin ja Ouluun, ennen kuin laajentumista kaksi vuotta sitten alettiin vauhdittaa franchising-mallilla.

Korkea asiakastyytyväisyys ja hyvän huolen pitäminen asunnoista ovat Kotimaailman toimitusjohtajan ja perustajan Hans Ekholmin mukaan toiminnan perusperiaatteet.

? Meillä on vuokrattavana yhteensä satoja asuntoja ja yli 90-prosenttisesti ne ovat yksityisiltä ihmisiltä. Vuokraajat ovat yleensä etsineet asuntoihinsa pitkäaikaista, luotettavaa vuokralaista, kertoo Ekholm.

Majoittujat taas ovat joko yritysasiakkaita tai yksityishenkilöitä, jotka ovat joko vierailulla tai kaupungissa tai tarvitsevat tilapäismajoitusta esimerkiksi oman asuntonsa remontin tai vesivahingon vuoksi.

Hämeenlinnan toimipiste avataan Ekholmin mukaan heti, kun oikea yrittäjä löytyy ja riittävä valmistautuminen on tehty. Kotimaailma-yrittäjä vuokraa vapailta markkinoilta hyvätasoisia asuntoja majoitustoimintaan, kalustaa ja sisustaa ne Kotimaailman konseptin mukaan sekä hakee niihin majoittujia.

Tavoitteena on rakentaa alueelle minimissään 20 asunnon yksikkö ja sen jälkeen kasvattaa liiketoimintaa markkinatilanteen mukaan.

? Yrittäjä saa aina yksinoikeuden tiettyyn talousalueeseen. Hämeenlinnaan yrittäjäksi tuleva saa oikeudet myös Riihimäelle ja Hyvinkäälle sekä halutessaan myös Forssaan.

Hämeenlinnan lisäksi ketju hakee paikallisia yrittäjiä parhaillaan myös muun muassa Lahteen ja Kuopioon.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.