Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

Sibelius-maraton juostaan viikon päästä

sibmaratonHämeenlinnan Tarmon yleisurheilujaoston järjestämä maratontapahtuma juostaan 25.7. Tänä vuonna juhlatapahtumassa hätyytellään osallistujaennätystä. Ennakkoilmoittautumiset ovat yllättäneet järjestäjät positiivisesti.

Vuonna 1950 aloitetun Parolan Lenkin rinnalla alkoi Hämeenlinnan Kaupunkimaraton vuonna 1986. Maratonjuoksun suosio kasvoi 80-luvun alusta ja Kaupunkimaratonille saapui heti yli 200 juoksijaa. Sm-maraton oli v uonna 1989 Kaupunkimaratonin yhteydessä ja sille suunniteltu reitti vakiinnutti juoksun nykyiselle tasaiselle baanalle.

90-luvulla osallistumismäärä liikkui 500 molemmin puolin, jolloin kilpakuntoilijat täyttivät maratoneja. Maratonjuoksun suosio kasvoi kasvamistaan ja Hämeenlinnassakin ylitettiin 1000 juoksijan raja vuonna 2009. Silloin jo oli suuri osa juoksijoista elämysmaratoonareita.

Tänä vuonna juoksu on nimeltään myös Sibelius-maraton, jonka yhteydessä on 3,3 kilometrin Sibelius-kävely. Kotonaan Ainolassa säveltäjän tontilla oli noin 400 metrin pituinen lenkki, jossa myös Sibelius teki päivittäin kävelyretkiä.

Kaupunkimaraton kiittää kaikkia tapahtumaan 30 vuoden aikana osallistuneita juoksijoita, kävelijöitä, toimitsijoita, muita vapaaehtoisia sekä tukijoita tapahtuman mahdolliseksi tekemisestä.

30. Hämeenlinnan Kaupunkimaratonin esiintyjinä lavalle kello 14 nousevat Local Voicesista ja Hämeenlinnan Teatterista tutut Aleksi Aromaa ja Antti Paranko. Heidän viisihenkinen kokoonpanonsa tarjoaa maukkaan keitoksen musiikkia laidasta laitaan. Kesäisestä tunnelmoinnista siirrytään adrenaliinitasoja nostattavaan rock- ja pop-musiikkiin, kunnes lähtölaukaukset kello 14.40 ja 15.00 kajahtavat. Välissä saatetaan kuulla tuttuja sibeliaanisiakin sävelmiä. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.