Keskiviikko 27.09.2023
Nimipäivät: Vesa

Tuuli:
 

Miettiselle kolmas XCE:n SM-kulta

2Tawast Cycling Clubin (TCC) Olli Miettinen voitti lauantaina SM-kultaa maastopyöräilyn cross country eliminatorissa eli XCE:ssä. Mynämäellä voitettu mestaruus on Miettiselle jo kolmas XCE:ssä mutta TCC:lle ensimmäinen yleisen sarjan SM-kulta.

? Voitosta on todella hyvät fiilikset. Oli sekä fyysisesti että taktisesti nappipäivä ja lisäksi rata sopi minulle. Rata oli niin sanotusti poljettava ja finaalin aikana iskenyt pikkusade oli myös minulle eduksi. Täysjoustopyörällä pystyin ajamaan polkuosuudet yhtään hidastelematta, Miettinen kertoo.

Hallitseva maantiepyöräilyn ja aika-ajon Suomen mestari Samuel Pökälä ei pystynyt vastaamaan kahden minuutin täyshapotusten erikoismiesten vauhtiin, vaan finaalin lähtöviivalla olivat yhtä poikkeusta lukuun ottamatta kaikki viime vuoden finalistit.

? Taktiikkani oli päästä jokaisessa erässä ensimmäisenä ensimmäiseen mutkaan eli lähteä paukusta kovaa ja kärkeen, jolloin saa itse määrätä tahdin. Kun kakkosena ollut Sasu Halme vielä kaatui, se teki finaalin helpommaksi.

Miettisen aika oli finaalissa viisi sekuntia kovempi kuin aika-ajossa. Hopeaa vei Samuel Halme ja pronssia André Haga.

? Kroppa lämpeni pikku hiljaa ja pari sekuntia tuosta olisi vielä pystynyt puristamaan, Miettinen arvioi.

Huomenna Miettinen aikoo startata XCO:n SM-starttiin Liedossa hallitulla riskillä.

? Tarkoitus on, että säästyn ehjänä vielä syksyn haasteisiin. Tiedossa on paljon kallioreittiä ja varsinkin jos on märkää, en aio lähteä tavoittelemaan kahta tuntia yhtä riskinottoa.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.