Keskiviikko 01.05.2024
Nimipäivät: Vappu, Valpuri

Tuuli:

Senni Hietanen tykitti Steelersin ensimmäiseen karsintavoittoon

Steelers-naisten kärkipelaajat olivat kovia, silloin kun sitä eniten tarvittiin. Salibandyn ensimmäinen liigakarsintaottelu Joutsenon Katajaa vastaan päättyi Kovien Muijien kotivoittoon 4?3 (0?2, 1?1, 3?0) Senni Hietasen (2+0) kahdella viimeisen viiden minuutin aikana syntyneellä maalilla.

Ratkaisu. JoKan parhaana pelaajana palkittu maalivahti Tanja Röyskö ei onnistu pysäyttämään Steelersin maukkaimpana pelaajana palkitun Senni Hietasen laukausta.

Ratkaisu. JoKan parhaana pelaajana palkittu maalivahti Tanja Röyskö ei onnistunut pysäyttämään tätä Senni Hietasen laukausta, joka lähtee tarkasti Elvira Tyrmin estely-yrityksistä huolimatta.

Toinen tehonainen oli puolustaja Tiia Leppänen (1+1) joka tärkeän 1?2-kavennuksensa lisäksi syötti Hietasen tasoitusmaalin 3?3:een ylivoimalla ajassa 56:44 ja pelasi muutenkin astetta näkyvämmin kuin suuren osan runkosarjasta.

Steelersin Tiia Leppänen oli tänään hyvässä vedossa sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä.

Steelersin Tiia Leppänen palkittiin joukkueensa parhaana. Leppänen oli tänään hyvässä vedossa sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä.

Avauserässä Joutseno meni Elvira Tyrmin maalilla johtoon jo 48 sekunnissa. Pallovarma puolustaja Tyrmi myös syötti vieraiden toisen osuman ajassa 9:35. Toisessa erässä Steelers alkoi paremmin löytää tilaa hyökkäysten pyörittämiselle ja Leppänen ampui Roosa Kankareen syötöstä Kovien Muijien kavennuksen ajassa 23:49 Kankareen ja Heli Haapalahden tehdessä hyvää maskia veräjän edessä.

Kun Lotta Piirainen ajassa 34:14 kuittasi Joutsenolle lukemat 1?3, oli jokainen Steelers-kentällinen ottanut yhden omiin ja onneksi se tänään riitti. Kehut tästä ansaitsee myös Steelers-vahti Sara Seurujärvi joka kollegansa Röyskön tapaan oli joukkueen parhaimmistoa.

Steelers-kapteeni Laura Kakko laukaisupuuhissa.

? Joutseno pelasi tänään puolustuksessa fiksusti ja uhrautuvasti, näki että he liigassa ovat tottuneet puolustamaan, kiteytti Steelers-luotsi Jani Perkonmäki kotijoukkueen ajoittain tahmeilta näyttäneiden otteiden syyt.

? Jo toiseen erään muutimme omaa peliämme tietyiltä osin aktiivisemmaksi kun taas kaveri meni vähän flegmaattiseksi. Kolmannessa erässä pääsimme sitten rinnalle ja ohi, mutta helppoa se ei ollut, vaikka uskoa omaan tekemiseen koko ajan riittikin, Perkonmäki kertasi ottelun jälkeen.

Laukaisun tyylinäyte Ninja Lindholmilta.

Kolmannessa erässä Steelersillä riitti vielä toista erääkin paremmin energiaa ja liikettä, kun taas Joutseno vaipui sitä hengettömämmäksi, mitä pidemmälle ottelu eteni. Omat paikkansa kavennukseen pelattiin niin Katariina Niemelle kuin Milla Vähälällekin, mutta vasta Heli Haapalahden kavennus ajassa 49:46 toi Steelersin maalin päähän. Puolittaisena onnenkantamoisena sisään pomppinut pallo muutti numeroiksi 2?3.

Heli Haapalahti teki tärkeän 2?3-kavennuksen päätöserässä.

Ottelun ratkaisuhetket olivat kuin pienoiskuva ottelusta ja Steelersin koko kaudesta. Koko ottelun ajan kuumana käynyt JoKan Andrea Gerdes otti kaksiminuuttisen ajassa 55:51 ja puolustajan paikalle siirretty Senni Hietanen rankaisi alle minuutissa.

? Jäähy ja tasoitusmaali tulivat henkisesti todella hyvään paikkaan. Siirsimme Sennin puolustajaksi, jotta hän sai enemmän tilaa, iloitsi Jani Perkonmäki.

Tasoitus. Milla Vähälä seuraa kuinka JoKa-vahti on yllätetty kolmannen kerran.

Hietanen todisti suuruutensa pelaajana runsaan minuutin päästä tästä, kun hänen laidasta, vaikeasta asennosta lähtenyt laukauksensa painui takayläkulmaan. Osuma jäi samalla voittomaaliksi ja jo suunnilleen summerin soidessa Steelersin pelaajilla oli kädessään palautusjuomakupit.

Senni Hietanen ja voittomaalituuletus.

Senni Hietanen ja voittomaalituuletus 189 katsojan edessä.

? Tankkaus huomista ottelua varten alkoi heti. Kopissa odottavat kylmähoidot ja oma hieroja, eli teemme todellakin kaikkemme, että pelaajat ovat taas huomenna valmiina taisteluun, Perkonmäki kertoi.