Maanantai 22.04.2024
Nimipäivät: Alina

Tuuli:
 

Lammilaisten pallovarmuus Steelersin turma

Divarin ennätysyleisö sai seurata loppuun asti jännittävää kohtaamista LaSBin ja Steelersin välillä

Divarin ennätysyleisö sai seurata loppuun asti jännittävää kohtaamista LaSBin ja Steelersin välillä

Salibandyn Divarin Steelersin ja Lammin Salibandyn välisten Hämeenlinnan superfinaaleiden toinenkaan osaottelu ei jättänyt hämeenlinnalaisen salibandyhistorian ja Divarin ennätysyleisöä kylmäksi. Elenia Areenalle saapuneita 1584:ää katsojaa hemmoteltiin torstaina jälleen jännitysnäytelmällä vailla vertaa. LaSB oli tälläkin kertaa etevämpi ja laittoi Steelersin selkä seinää vasten voittaen 6?5 (0?2, 0?1, 5?3).

Steelers tuli kotiotteluunsa päättäväisellä ilmeellä ja se loikin ottelun ensimmäisellä viidellä minuutilla tukun tekopaikkoja Kaapo Kettusen vartioimalle oranssipaitojen maalille. Hermostuneisuus ratkaisupaikoissa ja Kettusen varmat otteet tolppien välissä jättivät maalit kuitenkin vielä odottamaan itseään. Alkuvaiheen vastaiskujen sarjan kestettyään lammilaiset saivat nopeasti juonesta kiinni ja pallokontrollin itselleen.

Lammilaisten vaarallisimmat maalintekopaikat avauserässä syntyivät Steelersin pahoista oman pään ja keskialueen pallonmenetyksistä, mistä oranssit myös lopulta rokottivat kahdesti peräkkäisissä vaihdoissa.

Steelersin kaikki kaikessa oli Iiro Nurminen joka oli mukana neljässä Teräsmiesten maalissa.

Steelersin kaikki kaikessa oli Iiro Nurminen (oik.) joka oli mukana neljässä Teräsmiesten maalissa.

Ensin Steelers-kippari Jarno Mäkisen johtaman ketjun sekoiluista kiitti Rasmus Kainulainen veljensä Justuksen syötöstä ajassa 13.09. Seuraavassa vaihdossa saman veljessarjan Roope Kainulainen puolestaan yllätti teräsmiespuolustuksen uinumasta ja uitti vanhanaikaisella numeroiksi 2?0. Näistä numeroista lähdettiin myös pitkähköön kahvijonoon.

Toisessa erässä sama kaava jatkui. Lammilaisten pallovarmuus ja huolellisuus keskialueella olivat vaihdosta toiseen ihailtavalla tasolla ja Steelersin kohtaloksi jäi kytätä vastaiskuja pallonriistoista, joita se sai aikaan lähinnä omalla puolustusalueellaan.

Erän ensimmäinen selkeä maalintekopaikka siunaantui kahdeksan peliminuutin kohdalla LaSB puolustuksen virheestä ensimmäisessä erässä ottavana osapuolena olleelle Mäkisen ketjulle, mutta Kettunen teki nämä aikeet tyhjiksi paraatipelastuksella.

Heikki Hätönen (taustalla) teki maalin ottelun tärkeimmillä hetkillä.

Heikki Hätönen (taustalla) teki maalin ottelun tärkeimmillä hetkillä.

Hetkeä myöhemmin teräsmiehet pääsivät kokeilemaan kuparisen rikkomista ylivoimalla Elmeri Saukkosen kolattua Teemu Metsälän toimitsijapöydän alle. Sivuverkkoa lähemmäksi Steelers ei ylivoimallakaan päässyt, mutta ensimmäisen finaalin sankariksi noussut Tino Nivala (1+1) sen sijaan pääsi: Pallo pois keisarin paikalla alimpana miehenä operoineelta Steelers-tähti Ville Lastikalta, röyhkeästi läpi ja pallo ohi Jaakko Vahtokarin. Kahden erän jälkeen 3?0.

Steelersin eväät näyttivät toisen erän lopulla jo lähes syödyiltä, mutta ilmeisesti Jani Järvisellä oli kuin olikin soppatykillinen käärmekeittoa varastoituna pukukoppiin. Hyökkääjä Nico Jonaesonin siirto varjojen mailla vaellelleen Ville Lastikan viereltä Mäkisen ja Iiro Nurmisen ketjuun toi teräsmiehet jälleen vahvasti peliin mukaan.

Heti erän alkuun Nurminen sivalsi pyörityksen päätteeksi pallon ohi Kettusen ja rataspaidat saivat hengen päälle. Ajassa 55.22 LaSB-pakki Juuso Mutikainen joutui estämään Steelersin rynnistystä kahden minuutin arvoisesti.

Mutikaisen istumalihakset ehtivät kulua vaivaiset 14 sekuntia, kun Jarno Mäkisen laukaus painui etukulmasta lammilaisten pitsiin. LaSB ei kuitenkaan hämmentynyt ja kun Steelers ei onnistunut momentumiaan käyttämään, siirsivät illan toisensa tehnyt Roope Kainulainen ja Antti Sihlman lammilaiset jo ratkaisevan tuntuiseen 5?2 -johtoon.

Steelersin maalihanat aukenivat vasta päätöserässä.

Steelersin maalihanat aukenivat vasta päätöserässä.

Heti Sihlmanin maalin jälkeisessä vaihdossa Steelers kilautti kuitenkin jo maalirautoja ja ajassa 55.19 oli jälleen Nurmisen vuoro nostattaa Steelers-toiveita illan kenties komeimmalla osumalla, alustajana Jonaeson. Vajaa minuutti ehti kulua edellisestä ja arvoon arvaamattomaan nousi jälleen kerran konkari Heikki Hätönen. Ottelun tärkeimmällä mahdollisella hetkellä laadukas laukaus ohi hölmistyneen Vahtokarin lähetti oranssipaidat jälleen kolmen maalin karkumatkalle ja sinetöi voiton.

Steelersin kaikki kaikessa torstaina ollut kolmikko Jonaeson (0+3) – Mäkinen (1+0) – Nurminen (3+1) toi joukkueensa vielä väkisin maalinedustilanteesta kahden maalin päähän. Maalintekohetkellä lammilaisten Aki Syrjälä antoi vielä epäurheilijamaisesta käytöksestä ottamallaan istunnolla Steelersille mahdollisuuden kaventaa ylivoimalla, minkä se myös Samuli Hirvosen maalilla käytti. Osuma jäi kuitenkin armottomasta loppukiristä huolimatta viimeiseksi.

LaSB on voiton päässä suorasta liiganoususta.

LaSB on voiton päässä suorasta liiganoususta.

Torstain väri oli siis oranssi ja divarin finaalisarja on katkolla ensimmäisen kerran lauantaina Elenia Areenalla.

Kimmo Kautio

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.