Lauantai 09.12.2023
Nimipäivät: Anna, Anne, Anni, Anu, Anneli

Tuuli:
 

SALIBANDY: Petri Torni haluaa auttaa Steelersiä ottamaan seuraavan askeleen

Petri Torni on Steelersin uusi urheilutoimenjohtaja.

Steelersin urheilutoimenjohtajana on tänään aloittanut Petri Torni, 39, Joensuusta. Jo viime kaudella Steelersin kanssa vapaaehtoisena töitä tehneellä Tornilla on liigatason päävalmentajakokemusta Josbasta, jossa hän oli miesten liigajoukkueessa sekä 2.- että 1.-valmentajana.

Viime vuonna Torni oli nostamassa Steelersin A-poikia liigaan.

? Tie juniorijoukkueista liigaan on tehtävä niin sujuvaksi kuin mahdollista ja on tärkeää, että saimme joukkueen A-nuorten SM-sarjaan, Torni tuumii.

Salibandyn parissa Torni on toiminut valmentajana jo 15 vuoden ajan. Hän oli Steelersin toiminnanjohtaja Noora Lavosen mukaan yksi kuudesta varteenotettavasta hakijasta uuteen tehtävään.

? Petri on pitkän linjan tekijä ja eduksi katsottiin myös hänen kouluttautumisensa.

Ammattivalmentajan ja huippuvalmentajan tutkinnot suorittanut Torni itse uskoo, että hänen kokemuksensa auttaa Steelersiä ottamaan seuraavan kehitysaskeleen.

Petri Tornin työnkuva muokkautuu ajan mittaan. Hänen roolinsa ei kuitenkaan ole toimistonpöydän takana vaan kenttätyössä.

? Tulen olemaan jollain lailla mukana miesten edustuksessa ja A-nuorissa, mutta junnupuoli edellä kuitenkin lähdetään. Paketti täytyy rakentaa siten, että myös urheilutoimenjohtajan työ tulee hoidettua, Torni suunnittelee.

Torni sanoo, että tiettyjä asioita tullaan Steelersissä tekemään jatkossa ikäluokasta riippumatta samalla tavalla. Yksilöiden valmentaminen on hänen filosofiassaan tärkeässä osassa.

? Menestyminen joukkuetasolla tulee pelaajien henkilökohtaisen kehittymisen kautta.

Steelers on yli tuhannella jäsenellään Suomen neljänneksi suurin salibandyseura. Urheilutoimenjohtajan positio seurassa on uusi.

? Toimenkuva muokkautuu ajan kanssa. Toimistossa istuvaa urheilutoimenjohtajaa emme kuitenkaan palkanneet, sanoo Noora Lavonen.

Tehtävä kiinnosti Lavosen mukaan kiitettävästi, eli tasokkaita hakijoita oli niin Hämeenlinnan seudulta kuin kauempaakin.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.