Torstai 25.04.2024
Nimipäivät: Markku, Marko, Markus

Tuuli:
 

SAARA-MUMMI: Aitoa kotiruokalounasta Hämeenlinnan kupeessa

Saara-mummi on Terttu Jahnin (kuvassa) ja hänen tyttärensä Päivi Jahnin yhteisprojekti.

Lihapullia ja perunoita, maksalaatikkoa ja salaatit. Haastattelupäivän lounasbuffetin tarjonta sen parhaiten kertoo, eli Parolan perinteikkään Wanhan Apteekin naapurissa avautunut ravintola-kotileipomo Saara-mummi tarjoaa rehtiä kotiruokalounasta.

? Ruokailijat ovat löytäneet meidät jo mukavasti eli tällaiselle paikalle tuntuu olevan tilausta ja evässämpylöitäkin on osattu hakea aamusta, iloitsee Terttu Jahn.

Hämeenlinnan Iittalassa vasta vähän alle vuoden ajan toimineen yrityksen toi Parolaan hyvä toimitila. Keittiö oli valmis käyttöön otettavaksi pienen kunnostuksen jälkeen, ja näin osoitteessa Parolantie 37 on taas toimiva ruokaravintolan ja pubin kombinaatio. Ei siis liian pitkällä lounasruokaansa vaihtelua kaipaavan kaupunkilaisenkaan kannalta.

Seinät toi Iittalassa vastaan kasvanut asiakasmäärä eli tuote on kunnossa. Itse tehdyt leipomukset, niin kakku- kuin leipävalikoimatkin ovat tärkeä osa palvelua Hattulassakin.

Saara-mummin linjana lounasruokapuolella on päivittäin vaihtuva pääruoka, joita saattaa olla tarjolla kaksikin vaihtoehtoa.

Terttu ja hänen tyttärensä Päivi Jahn tekevät tasapuolisesti töitä niin leivonnan kuin kokkauksen parissa.

? Kakkujen koristelu on Päivin hommaa, kun hänellä on siitä enemmän kokemusta.

Saara-mummi on aluksi säännöllisesti avoinna arkisin aamusta iltapäivään ja viikonloppuisin satunnaisesti, kuten tulevan sunnuntain äitienpäiväkattauksessa.

Terttu Jahn toivottaa ihmiset sydämellisesti tervetulleeksi maistelemaan tarjontaa ja tutustumaan uusiin yrittäjiin.

Aivan nollasta tutustumista ei täydy aloittaa, ehtihän Terttu työskennellä Parolan Panssarimuseolla 12 vuoden ajan.

Päivi Jahn taas on koulutukseltaan ravintolakokki, pyörittänyt takavuosina pitopalveluakin mutta tehnyt välillä myös muita töitä. Entä se Saara-mummi?

? Saara-mummi oli mun mummoni, nyt jo edesmennyt mutta hän oli oikein vanhan kansan leipuri joka loihti kahvipöytään aina sen seitsemän tarjottavaa, Päivi kertoo.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.