Lauantai 15.06.2024
Nimipäivät: Vieno, Moona, Viena

Tuuli:
 

Rugbyseura perehdyttää uusia pelaajia

Linna Rugby Clubin miesten ja naisten joukkueet hakevat uusia pelaajia. Kurssille ei ole muita pääsyvaatimuksia kuin taito sitoa nappisten tai lenkkareiden nauhat itse. Urheilutaustasta ei ole haittaa, mutta sitä ei vaadita.

Linna Rugby hakee lisää rymyäjiä. Kuva: Juha Tamminen

– Moni joukkueidemme nykyisistä runkopelaajista on muokattu treeneissä kotletista atleetiksi. Tärkeimmät rugbyssa vaaditut ominaisuudet ovat halu osallistua säännöllisesti harjoituksiin ja periksiantamattomuus, kertoo seuran puheenjohtaja Oskari Tenhunen.

Seuran pelaajilla on monenlaisia taustoja kuten kontakti- ja joukkuelajien parista, mutta monelle pelaajalle rugby on ollut ensimmäinen joukkuelaji.

Uusien ja vanhojen pelaajien ikähaarukka on laaja. Seurassa on vuosien varrella ollut myös lukuisia kolmekymppisenä lajin aloittaneita.

Treenit ovat avoimet myös alaikäisille. Miehet saavat osallistua aikuisten rugbymatseihin 18-vuotiaana ja naiset hieman aikaisemmin. Nuoremmille harrastajille pyritään varsinaisten kilpasarjojen puuttuessa järjestämään seurojenvälisiä harjoitusotteluita ja turnauksia.

Rugby on kasvussa, ja viime vuosina eri puolille Suomea perustettujen uusien seurojen myötä miehille perustettiin tälle kaudelle uusi sarjataso, 2.-divisioona. Samalla SM-sarjajoukkueiden määrä vähennettiin kuuteen, ja osa seuroista tiputettiin 1.-divisioonaan. Kaudella 2016 kuudenneksi sijoittunut Linna piti paikkansa SM-sarjassa. Naisten joukkue pelaa 1. divisioonassa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.